blog tune

Followers

Jul 14, 2012

next song

Alhamdulillah, 5.45 pagi tadi saya selamat sampai kampung, tak dapat digambarkan perasaan gembira di hati ini. Lepas subuh tadi saya terus collapse tidur sampai ke tengahari. Sepanjang perjalanan semalam saya tak dapat nak tidur sebab seat sebelah lelaki. Memang tak tenteram sepanjang perjalanan, dah jadi habit memang tak suka kalau dalam keadaan macam tu. Selalunya saya beli tiket single seat tapi apa nak buat, single seat sold out plak terpaksa la jugak beli double seat. Kena pulak nasib tak berapa nak baik, lelaki plak yang duk sebelah, aduyaiiii. 8 jam perjalanan tahan mata layan lagu lagu dalam playlist, hilang sket gelisah di hati, hehehe.

Lalu kat Bandar Kuantan dalam suasana malam, terkesima sekejap sebab tak sama macam selalu. Maklumlah sekarang kan sedang berlangsung SUKMA di Kuantan. Bandar Kuantan terus bertukar jadi waarna warni dengan lampu lampu dan stadium yang tersergam indah. By the way, congratulation Terengganu, last I checked Terengganu was leading. Macam mana la tak 'up-to-date' SUKMA ni, mak dan adik bongsu saya, Anieq penuh dengan semangat kesukanan dan anak jati Terengganu. Seronok mereka bersorak tengok acara lari berganti ganti kat Astro Arena LIVE sampaikan saya terjaga di tengahari, hekhek. Untuk acara tu, perempuan dan lelaki, dua dua pingat Emas milik Terengganu, hooyeahh.

Disebabkan 2.45 pagi di perhentian Cherating, saya dah makan McD's Triple Cheeseburger, tapau kat Melaka Sentral, specially made for me without pickles and extra sos cili...so bangun bangun je tak lapar sangat, makan honeydew je so dinner tadi baru makan nasi, mak masak Kari Daging. Sedaaaappp sehingga menjilat jari plus plus makan dengan sambal belacan mak yang menyengat, lagi la berselesa saya makan. Lupa terus kat diet. Apa pun tak boleyy...

Petang tadi pergi rumah tok, jumpa tok, tokki, cikda dan uchu and baby Farihin. Buat masa ni, uchu stay di rumah tok sebab membilang hari untuk melahirkan baby sulung nya, insyaAllah. Hope everything gonna be okay. Dah lama tak balik kampung, now, baby Farihin dah boleh merangkak.. dah ada gigi tumbuh dua biji, comel je. Lagi rancak dia mengusik sekarang, hilang semua sakit kepala melayan kerenah baby Farihin ni. Sebelum ni saya belum berkesempatan lagi nak perkenalkan kat you guys baby Farihin, here is my cute little cousin (^_^)


as I planned before, here is my next favorite song in Justin Bieber album #BELIEVE, "Be Alright".. feel free to click on play button. JB wrote this song for all her fans, He loves his fans. Love you Justin (^_^)


No comments:

Post a Comment

myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)