blog tune

Followers

Dec 26, 2012

the SAD ending of MERLIN

2 comments:
The Diamond of the Day
Part One and Part Two
Finale Season of Merlin Series

  very touching and sad ending
I'm kinda sad and disappointed Merlin is over
feels like rush ending
so many thing I wish to see in this final episode
but it didn't

they could have done more with Aithusa, especially since we knew the Great Dragon was dying, we could have seen a shot of Merlin training Aithusa for good.
and Gwen should have at least been pregnant
it would be better for "The Once and Future King"
to refer to Arthur's heir
and not to likely Arthur coming back from the dead

why is it like the writer rushing to end this
I want to see more...huhu
but some said, great story will have their end
maybe Merlin fans will have to just accept this :(

the part that the most touch my heart is 
the moment when Arthur saying 'Thank You'
to Merlin and he's dying :(
here some of the Merlin Series photos
enjoy !!

















Dec 24, 2012

changing the tune

No comments:
ASSALAMUALAIKUM SEMUA (^_^)

alahai sejuknyaaaa...
changing the tune of my blog for a while
kinda old-school
but sounds perfect to me
 in this rainy day
enjoy!!!
(lagu yg Ain selalu nyanyi takda plak kat fullmusik,huhu)

ALHAMDULILLAH
kenyang sangat berbuka tadi,hee
ikan patin masak tempoyakk lagiii
memang my favorite everr!!
ayam goreng berempah pun ada
dan juga yang wajib ada
sambal belacan.

dah 3 hari cuaca macam ni
hujan je tak berhenti
rasa macam ketepuan udara tinggi sangat
sampaikan kalau sembur ridsect 
asap putih dia lain macam
mandi of coz la sekali sehari je
sejuk giler
hahahahaha
nak amek wudhuk nak basuh muka
pun menggigil tau

okaylah thats all for now
see you next entry

xoxo
A.J

eh lupa plak, hari tu Ain ada kata nak share gambar kazen Ain yang kembar tu kan, here we go, introducing Syahir dan Syakir. tengah2 tu adik bongsu Ain yang konon muka bengiss tapi manja dia Ain je tahu.

 
Esok kembar dah nak balik Shah Alam
dah tiga minggu rasanya diorang stay rumah Ain
nak main dengan adik Ain si Anieq Iqmal tuuu

Dec 20, 2012

kenyang ! burrppp,hahaa

No comments:
ALHAMDULILLAH
hari ni puasa ganti mak temankan sekali
disebabkan bahan2 nak masak dan kurang
so hari ni mak beli lauk je
Kari Ikan Tenggiri
sedaaapppp

ain goreng ayam sket, 
potong buah, rocketmelon,
sambal belacan wajib ada!
dan buat teh panas
layannn
minum cuaca sejuk2 ni
dah banyak hari hujan kat sini
kalau panas pun sekejap2 je
nak mandi pun sejukk
hahaha

petang tadi meriah rumah
makcik dan anak2nya datang
ciknoli 
syahmi, syahir, syakir, sarah, syafi
sempat snap pic sikit je

sarah batrisya & syafi azfar

syafi azfar
diorang sume duk shah alam
cuti sekolah balik kampung
mana tak meriahkan
syahir dan syakir ni kembar
belom berkesempatan lagi nak snap pic 
kalau ada nt ain share kat sini

okaylah, that's all for now
until then
take care guys !!

~ assalamualaikum ~
 

best puasa!!

No comments:
hai everyone !!
plan nak update entry lepas isyak tadi, 
tapi sebab busy reply msg dari customer,
ter'delay' la jadinya...

dah 3 hari puasa (puasa ganti)
amazing !!
ringan je rasa badan ni, suke !!
patutlah berpuasa ni banyak kebaikan :)

esok last puasa untuk minggu ni,
then sambung minggu depan plak.
nak habiskan jugak puasa ganti :)

Dec 18, 2012

REZEKI itu rahsia Allah

No comments:
ALHAMDULILLAH
dah sebulan lebih aku menjadi salah seorang daripada pengedar barangan Felinna Beauty, Syukur Ya Allah atas rezeki dan peluang yang Kau berikan padaku. Syukur sangat. Sekurang2nya dalam tempoh pengangguran aku ni terisi dengan sesuatu yang boleh membantu keluarga dan diri sendiri. 

ALHAMDULILLAH
Terima Kasih buat ibuku dan keluarga yang sentiasa menyokong dan berada dalam setiap lakaran hidup aku yang sederhana ini. Terima Kasih Mak kerana menyokong akak dalam membuat keputusan. Baru2 ni sebuah Myvi SE Metallic Silver telah pun menjadi sebahagian daripada keluarga kami. Memudahkan aku untuk bergerak ke mana2. Teruja dan Gembira. Syukran Ya Allah.

Sesungguhnya perancangan Mu Ya Allah sebaik2 perancang. Terima Kasih kerana sentiasa berada dekat denganku Ya Allah. Terima Kasih di atas segala nikmat yang Engkau berikan. Kau cucurilah rahmat ke atas arwah Abah ku, Abdul Jalil bin Osman. Kami sangat merinduinya Ya ALLAH. Al Fatihah :(

Sep 26, 2012

10 PERMINTAAN SYAITAN

No comments:
Ceritanya Rasulullah sedang berbicara kepada iblis dan bertanya apa saja permintaan iblis yang sampai saat ini dikabulkan Allah SWT. Ada 10 permintaan iblis yang dikabulkan Allah .. Apa saja?

Nabi Muhammad : Berapa hal yang kau pinta dari Tuhanmu?
Syaitan : 10 macam
Nabi muhammad : Apa saja?

Syaitan :

1. Aku minta agar Allah membiarkan aku berbagi dalam harta dan anak manusia, Allah mengizinkan.
Allah berfirman : “Berbagilah dengan manusia dalam harta dan anak. dan janjikanlah mereka”, tidaklah janji syaitan kecuali tipuan.” (QS Al-Isra :64)
Harta yang tidak dizakatkan, aku makan darinya. Aku juga makan dari makanan haram dan yang bercampur dengan riba, aku juga makan dari makanan yang tidak dibacakan nama Allah.

2. Aku minta agar Allah membiarkan aku ikut bersama dengan orang yang berhubungan dengan isterinya tanpa berlindung dengan Allah, maka syaitan ikut bersamanya dan anak yang dilahirkan akan sangat patuh kepada syaitan.

3. Aku minta agar boleh ikut bersama dengan orang yang menaiki kenderaan bukan untuk tujuan yang halal.

4. Aku minta agar Allah menjadikan kamar mandi sebagai rumahku.

5. Aku minta agar Allah menjadikan pasar sebagai masjidku.

6. Aku minta agar Allah menjadikan syair sebagai Al Qur’anku.

7. Aku minta agar Allah menjadikan pemabuk sebagai teman tidurku.

8. Aku minta agar Allah memberikanku saudara, maka Ia jadikan orang yang membelanjakan hartanya untuk maksiat sebagai saudaraku.
Allah swt berfirman, “Orang-orang boros adalah saudara-saudara syaitan.” (QS Al-Isra : 27).

9. Wahai Muhammad, aku minta agar Allah membuatku boleh melihat manusia sementara mereka tidak boleh melihatku.

10. Dan aku minta agar Allah memberiku kemampuan untuk mengalir dalam aliran darah manusia.
Allah menjawab, “silakan”, dan aku bangga dengan hal itu hingga hari kiamat. Sebahagian besar manusia bersamaku di hari kiamat.”

Iblis berkata : “Wahai muhammad, aku tak boleh menyesatkan orang sedikitpun, aku hanya boleh membisikkan dan menggoda. Jika aku boleh menyesatkan, tak akan tersisa walau seorang pun…!!!

Sebagaimana dirimu, kamu tidak boleh memberikan hidayah sedikitpun, engkau hanya Rasul yang menyampaikan amanah. Jika kau boleh memberi hidayah, tak akan ada seorang kafir pun di muka bumi ini. Kau hanya boleh menjadi penyebab untuk orang yang telah ditentukan sengsara hidupnya. Orang yang bahagia adalah orang yang telah ditulis bahagia sejak di perut ibunya. Dan orang yang sengsara adalah orang yang telah ditulis sengsara semenjak dalam kandungan ibunya.”

Rasulullah SAW lalu membaca ayat :
“Mereka akan terus berselisih kecuali orang yang dirahmati oleh Allah SWT” (QS Hud :118 – 119)
“Sesungguhnya ketentuan Allah pasti berlaku” (QS Al-Ahzab : 38)

Iblis lalu berkata:
“Wahai Muhammad Rasulullah, takdir telah ditentukan dan pena takdir telah kering. Maha Suci Allah yang menjadikanmu pemimpin para nabi dan rasul, pemimpin penduduk syurga, dan yang telah menjadikan aku pemimpin makhluk-makhluk celaka dan pemimpin penduduk neraka. Aku si celaka yang terusir, ini akhir yang ingin aku sampaikan kepadamu dan aku tak berbohong.

wallahu'alam.

Sep 5, 2012

Bila Nak Kawen??

3 comments:

"...Pada saat usia mencecah alam dewasa, pastinya persoalan jodoh merupakan salah satu perkara yang amat mengusutkan fikiran kita. Soalan-soalan yang dilontarkan oleh insan sekeliling biarpun secara gurauan terasa sangat menyentap perasaan. Bila berseorangan, kita rasa kurang keyakinan, rasa serba kekurangan, malu dan tertekan..." 

petikan daripada artikel 'Bila Awak Nak Kahwin', sumber iluvislam.com


I don't know you, I don't know others.. but that's was happening to me since I got back here, my hometown.  I am not depressed by that (liar!) okay..maybe a bit depressed with all the tease and joking around about me  for the next bride-to-be in our family, oh please guys..stop for a minute and just not think about it yet. I really not ready.. after all, who knows this gonna happen to me, to be S.I.N.G.L.E again, huh! takes time to mend this broken heart guys, just let me be....

saya bersedih tidak bermakna saya lemah, tapi saya sedang mengumpul kekuatan untuk menghadapi  ujian dan dugaan ini, doakan saya ceria kembali ye, Amin.

I wanted everyone to know, especially who cares for me. Thanks for the kind word, support and concern that each of you gave me. Really appreciate that. No one asking for this, not me, not him, but this is it... this is our fate and destiny. Allah knows everything, you cannot cheat Him. No one wanted to be alone in this world, I don't want it too...but I believe in Allah. He always gonna be with me :)

"...Kerana jodoh itu rahsia Allah. Bila, siapa, di mana dan bagaimana, itu semua hanya Allah yang Maha Mengetahui..."


Tak mengapalah kalau jodoh saya lambat, saya terima (pasrah ke redha? wallahualam) tapi lebih baik boleh terima daripada tidak boleh menerima kan..hehe. Allah nak bagi saya peluang untuk berbakti kepada ibu dan adik adik yang saya yakin mereka memerlukan saya dan suka bila saya dekat bersama dengan mereka di sini. Saya bahagia bila mereka bahagia, InsyaAllah.

Sekarang ni pun, hari hari masak untuk mak dan adik adik, yelaa, penganggur terhormat la katakan, duk rumah je, hikhik. Buat air untuk mak bila malam malam sambil rehat depan tv, dan yang paling banyak aku buat ialah...... MEMBEBEL..hahahaha:

"Anieq, dah solat belum?? liat betul nak solat ekk, kalau takda orang ingatkan, senyap je dia"
"Anieq, dah buat keje sekolah belum?? main game je!"
"Aiman..takyah gaduh dengan Anieq. Aiman dan besar, mengalah la sikit dengan adik,budak budak lagi kita berkeras nanti lagi dia memberontak, kesian la kat mak.."
"sape masuk bilik akak  ni?? habis jatuh bantal peluk kat lantai"
"akak, nape tak lipat kain lagi ni..banyak dah ni.." (ehh,yang ni saya yg kena bebel dgn mak,hikhik)

walaupun aku membebel, aku sayang mereka semua (^_^)
action je lebih, kejap kejap lagi manja manja la,hehe..
saya akan cuba yang terbaik untuk lebih bahagia dan gembira.
insyaAllah, kalau Allah izin, saya ingin sentiasa dekat dengan keluarga, Amin Ya Rabb.

kepada Mr.Right, cepat cepat lah munculkan diri anda.hehe (gatal!)

click image utk ke artikel iluvislam.com

Gloomy mode in here....

No comments:
most often we fall in love with the person we think we love but
to only discover that for them,
we are just for passing time while the one truly loves us
remains either a friend or maybe stranger.

so here's a piece of advice;

let go when you're hurting too much,
give up when 'love' turns out isn't enough no more,
and move on when things are not like before.

for sure, (which is I am not sure)
there is someone out there 
who will love you even more...


// missing you, make me wanna get back to you, but when I remember what happened, why I had to leave you, we are so not gonna get back together again //

// O Allah, you give me this heart, you own this heart, this heart belongs to you, give me strength O Allah to keep this broken heart, please forgive me for hurting this heart at the first place //

Sep 3, 2012

Bila lagu berkata kata....

No comments:
// hello September, 10 more days to go for my Birthday //

CAUTION!! 
sebelum 'PLAY' video ni, 'PAUSE' dulu 'tune of my blog' sebelah kanan bawah sekali...hehehee...

video
[ hanya suka suka hati merge lagu lagu ikut naluri hati yang pilu ]

Ada PERKARA yang ingin kita BUANG JAUH JAUH..
kita lemparkan ke hujung dunia,
kita HAPUSKAN dari minda dan ingatan..

bukan kerana kita MEMBENCI,
tetapi kerana menyedari jika kita mengingatinya,
hanya menbuat kita terikat kepada SEBUAH KESEDIHAN..
jika terus menyimpannya,
hanya membuat kita terkaku pada SEBUAH ANGAN ANGAN..

bukan berputus asa,
cuma aku SEDAR dan FAHAM..
sesetengah perkara,
memang BUKAN HAK KITA..

MENJAUHI bukanlah bermakna membenci,
cuma mengelakkan  HATI ini..
dari TERUS TERGURIS dan DISAKITI..

// Pakar Diari Hati, shared by a friend from Facebook //

Aug 31, 2012

crashing from the high

No comments:
Hello guys..wassup.. wish everyone of you happy always...
btw, Happy 55th Birthday Malaysia, Merdeka!!

changing the tune of my blog..this song, Wide Awake from Katy Perry.. saying everything that I wanted to scream out.. I am not very good in expressing my feelings into words.. music will tell you guys a lot more than myself ever could, that's why maybe some people phrase me as 'complicated'..maybe...

I'm not sure what really the meaning behind this song, but all those words in the lyrics are really telling what is going on in my heart, the best part from the music video is when she punched that guy on the face.

That's all from me tonight, only silence as it's ending.............

Aug 26, 2012

Sharbenee Alawi

No comments:

Kenangan Hakimi bersama penjaga gol tersohor Sharbenee Alawi di hari perkahwinan my kazen, Along. Hakimi ni kazen saya jugak, anak sulung kepada my aunty dari Sabah, Cik Norni. Untunglaa sape yang dapat bergambar dengan Sharbanee Alawi ni, bukan selalu leh jumpa kan..?? Nak dijadikan cerita, time Sharbanee ni sampai kat kenduri tu, saya, adik saya (Mira) dan pakcik saya pergi supermarket cari air mineral sebab masa tu bekalan air terputus so kerja kerja kenduri terganggu seketika, tu yang terpaksa pergi cari air. Melepaslah peluang nak jumpa dan bergambar dengan penjaga gol tersohor ni. Apa boleh buat...hehehehe (^_^)

MORE >>>



Aug 23, 2012

Selamat Pengantin Baru Along!!

No comments:
 
Tahniah Along :)
 Alhamdulillah, dengan izin Allah, my kazen, Along selamat diijabkabulkan dengan pasangannya. Happy untuk Along.. Puan Dianah la lepas ni. Mesti you guys semua wondering kan kenapa saya panggil dia 'Along' kan..? actually Along ni cucu sulung dalam keluarga besar kami, so semua orang dalam family kami panggil dia Along. Along ialah anakanda kepada pakcik saya, Ayah Long (anak sulung drpd 14 adik beradik, my mom anak ke-3). Hanya dengan sekali lafaz beserta lontaran suara yg lantang, Encik Hilmi sah menjadi suami kepada Along, tahniah Along, big big congratulations to you!!

Sebagai kazen, saya gembira untuk Along. Semoga Along berbahagia hingga ke akhir hayat, nanti bagi cicit banyak banyak untuk Tok dan Tokki ye.. Semoga tabah dan kuat mengharungi bahtera perkahwinan dan saling melengkapi satu sama lain (jeles taw!!) Doakan jodoh Ain sampai plak lepas ni,hehehehe, ambil berkat pengantin baru skeetttt....

bergambar dgn Along di Masjid Terapung, Kuala Ibai
tema majlis kenduri Along, purple!!
my sister, Mira :)
Cik La and her daughter, Alma Qaisara :)

Aug 22, 2012

Aidilfitri 2012

No comments:
Kad Raya zaman IT, hihihi

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera Semua... Apa Khabar?

Rasanya tak terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua umat Islam yang menyambut hari kemenangan kita selepas sebulan kita menahan lapar, menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan. Nikmat Allah yang kita rasai, setahun sekali menyambut lebaran yang mulia ni. Semoga kita semua dipanjangkan umur untuk berjumpa lagi Ramadhan dan Syawal akan datang, insyaAllah.

Last time saya buat entry pada 10 Ogos yang lepas, lama kan saya tak update. Actually, ikut hati nak update blog ni hari hari tapi masa terhad untuk nak luangkan masa depan laptop. Kalau online Facebook pun melalui handphone je, laptop saya ni dah jadi tempat adik bongsu saya main game online je, hehehe.. Tahun ni sambutan Hari Raya tidak semeriah selalu. Kehilangan Abah masih terasa di hati kami semua. Setiap persediaan yang dilakukan, banyak mengingatkan kami pada arwah Abah. Kadang boleh tahan kesedihan itu, kadang mengalir jua air mata ini merindui kehadiran Abah dalam hari hari hidup kami. Setiap kali itulah, Al-Fatihah mengiringi kami buat Abah di sana. Semoga Abah berbahagia di sana di sisi-Nya, Amin.

Antara juadah yang mak sediakan di pagi raya ialah:
* Nasi Tomato + Ayam Masak Merah
* Rendang Ayam
*Ketupat Palas

Kuih Raya yang sempat kami sediakan:
* Biskut Raya Cornflakes
*Biskut Raya Peanut Butter Layer
* yang lain lain, kami beli je dan ada juga pemberian daripada kawan kawan Mak



Di pagi raya saya, mak dan adik adik siap siap pakai baju raya dan kami Solat Aidilfitri di Masjid Ladang. Teramat sayu dan sebak melanda diri apabila takbir bergema. Berat mata memandang, Berat lagi bahu yang memikul. Semoga Allah memberi kekuatan kepada kami untuk menghadapi semua ini dan sabar dalam mengharungi rintangan yang melanda.

Selepas selesai Solat Aidilfitri, kami ke Tanah Perkuburan Cengal untuk melawat kubur arwah Abah. Kami berlima sedekahkan Al-Fatihah dan Surah Yassin buat arwah Abah. Kesedihan terus menyulungi perasaan kami semua. Kami amat merindui arwah Abah. Sudah 5 bulan Abah meninggalkan kami, terasa seperti baru semalam kami bersua. Sesungguhnya Allah lebih sayangkan arwah Abah, kami redha. Kami Sayang Abah. Al-Fatihah.

Selesai semua di tanah perkuburan, kami ke rumah Tok untuk bertemu dengan sanak saudara yang lain. Kemudian kami beraya beramai ramai. Begitulah juga pada Hari Raya Kedua, meneruskan sesi beraya ke rumah sanak saudara dan sahabat handai termasuklah Rumah Terbuka Pak Arin :)


Last but not least, tadi baru je selesai makan makan kat rumah saya, antara menu yang disediakan:
* Nasi goreng
* Mee goreng
* Bihun goreng
* Rendang ayam dan ketupat goreng
* Chicken Cheese Scallops
* Keropok lekor
* Air punch (sirap+sanquick)
* and Triffle (as picture)


Walaupun agak penat tapi happy dan puas hati. Seronok berkumpul ramai ramai mengeratkan lagi ukhwah yang terjalin. Junior junior plak ramai, memang riuh satu rumah. Hehehehe. Terima kasih semua yang sudi hadir memeriahkan makan makan di rumah saya dan keluarga seronok dapat menghidangkan juadah buat kalian semua, orang kata, kenyang perut suka hati. That's all, next event >> my kazen akad nikah di Masjid Terapung, Kuala Ibai. Semoga segalanya berjalan dengan lancar. Amin.


Aug 10, 2012

Me and Home #1

4 comments:
Assalamualaikum and Selamat Sejahtera Malaysia (^_^)

My day started quite interesting today, all of us not got up for Sahoor.
Mom got up at 5.20 am and she wake me and others catching up our Sahoor before Imsak on 5.34 am
just imagine how fast we eat, we had our moment, Mom will never let us skip Sahoor :)

suasana pasar kedai payang

After Subuh, me took nap and on 7.00 am me get ready, went to market with my beloved Mom. On our way to market, typical human habit, listening to radio while driving before reach the destination, Raya songs all over on air and then my mom said:

"...Mak tak boleh dengar dah, sedih dan sebak...
 Mak teringat kat arwah Abah, kita raya tanpa Abah...
 Sebak dan sedih.. Akak tutuplah radio tu...
 Akak tak sedih ke.."

I'm not immediately turned the radio off, I looked at my mom and said:

"...Akak kalau dah ada dekat kampung, dekat dengan Mak, Akak tak sedih dah..
 Masa Akak kat Melaka, Akak pun takleh dengar lagu raya, 
 sedih sebab jauh dengan Mak..."

then my Mom cried and she said again;

"..Akak..tutuplah radio tu..." (while wiping her tears..)

still...not turned off the radio but I changed the radio channel.. in my heart, I said:

[ "....Akak sedih..bukan tak sedih.. kalau belakang Mak, Akak nangis lebih teruk dari Mak.
 cuma...bila depan Mak, cukup lah air mata Mak yang mengalir, biar Akak yang sapu,
 Akak kena kuat untuk Mak, kalau kita sama sama nangis, Akak takut Akak tak dapat nak berhenti menangis sampai bila bila.." ]

This Raya will be our first Raya without Abah, people may see we already get use to it.. accepting the truth that Abah was gone and settle in face this life without Abah.. but the truth is, we still grieving and felt like Abah never leaves us. Even in our daily conversation, 'Abah' always be in it. Abah like this, Abah love this, Abah love that, Abah remembrance is everywhere. AL-FATIHAH.

'pisang' is my favorite

Okay, enough with the tears, can't wait for my Mom's Pengat Pisang. We bought some Pisang Nangka (that's what people here in Terengganu call it). My Mom's Pengat Pisang was the best, you guys should try it if you had chance,he90. Moreover, Terengganu is awesome!!

kepok lekor sedappp

juadah buffet kat Beruang Hill, Melaka

sampai je Terengganu terus jumpa budak tak duk diam ni, Farihin Danial

If you succeeded in cheating someone, don't think that the person is a fool...you should realize that the person trusted you so much more than you deserve !!!


Aug 8, 2012

DEJAVU by Shila Amzah

No comments:
here who I am


Aku bukan lemah tanpa cinta
Hanya tidak mampu sendiri tanpanya
Biarkan aku menangis kerna derita

Dia hadir mengubatkan rindu
Mengajarkan aku erti cinta
Namun semua tidak seindah ku sangka

Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta

Aku harus melupakannya
Aku harus memadam rasa
Namun hati tidak pernah mampu
Melepas kau pergi

Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta

Setelah sedar dari mimpi
Harus ku terus hidup tanpamu
Kini ku pasrah segalanya
Tentang cinta

Aug 5, 2012

The End of Student Life

No comments:
NO MORE LATE NIGHT STUDY...
NO MORE PROJECT DEADLINES...
NO MORE STRUGGLING ON REPORTS...
NO MORE MUGGING FOR EXAMS...
NO MORE SUPER DUPER STRESS...



All those will be leaving behind as part of my student life journey (^_^)
But as the clocks ticks towards the end of a student life, it becomes harder to being apart from friends and colleagues, lecturers, thinking that we'll never seen each other again. There are some people here that I will never forget their presence who always make my day full of blossom. The advice and encouragement they gave me, means a lot to me and I am so honored having them in my life. I Heart You All (^_^)

Well, as life goes on... what starts, will end. That's life.
But before I thread on the new path of my life, I just wanna take a good look back on this path that is ending, and thank those who made it really special. I am so grateful guys (^_^)

     




 









LOVE YOU ALL (^_^)
other than people in these pictures, there are more other people I'm glad having them but I don't have their picture and plus I cannot share it here, kinda too public for them but I am sure, if those people read this entry, they will totally know and understand. Thanks buddy (^_^)

p/s: Start from today, I will be not using Celcom number anymore (0136247570). 






myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)