blog tune

Followers

Mar 31, 2011

Fenomena McD Breakfast FREE

2 comments:
apakah??
rmai gile kot
tengah syok layan vb6 kt McD Ayer Keroh,
tetiba, detik 4.00 am
ramai gle org menyerbu
penuh kot
majority student UTeM
hahahahaha
nak tahu knp tetibe crowded??
sbb hari ni LAST DAY!!!

~~FENOMENA McD Breakfast FREE~~
McD bg kupon utk set breakfast
purchase minimum RM5
dpt FREE 2 BIG BREAKFAST 
syok kot
favourite!!
(prove aku memg big fans McD Breakfast)  

stayed up & study with McD Breakfast Set A


surprisely!!
my lalap ada kupon tu jugak :)
hikhik...
jahat eh kamoo
xbgthu saye pown
anyway, THANKS!!
I love Surprises
Big Hugs for you
Mmuuaahh
(^_^)

Mar 22, 2011

AKU BENCI ROKOK !!!

3 comments:
segment bersama ABANG BEN

KENAPA ???

Bau orang yg merokok BUSUK. Bau badan busuk, Bau mulut pun busuk. Eawwww....Yekkkkkkk
Perangai baran
Gigi berkarat, Gusi Hitam
Kuku hitam, biasanya perokok tegar
Kurang deria bau, sebab tu orang yang merokok ni tak peduli perasaan orang lain, suka hati dia nak fuhhh sini...fuhhh sana. Takda manner langsung!!
Berisiko kena penyakit2 kritikal, JANTUNG, PARU-PARU, PANKREAS dsb
Membazir duit
Ketagih, boleh hilang pertimbangan
Slow2 bunuh diri, GILA!!
Asap rokok yang boleh jejaskan orang sekeliling. SESAK NAFAS, BATUK dsb


PESANAN...

kepada yang baru nk try2 rokok ni, JAUHKANLAH diri korang dengan habit yang tak berfaedah ni. Takda faedah langsung taw!! Boleh dikatakan, sape yang merokok ni ialah orang yang tak bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi. Allah bagi segalanya sempurna, tapi korang nak rosakkan pulak. Jagalah baik-baik.

apa dia??? nak release tension?? nak hilangkan mengantuk??
tolong la guys, ada banyak lagi cara nak overcome smue2 tu. Rokok tu alasan jer.

kepada yang dah pun merokok, terbahagi plak pada dua. Yang ADA NIAT nak stop & TAKDA NIAT nak stop. Kepada yang ada niat nak stop, Alhamdulillah, aku support korang 200%++ dan semoga korang tak give up and usaha smpai hujung okay. Kepada yang takda niat nak stop, fikir2kanlah orang yg tersayang & sayang la sikit diri sendiri. Klau korang dah tak sayang diri sendiri pun, fikirlah orang yang disekeliling anda. Mereka tak salah pun, tapi sebab korang merokok, mereka pun berisiko, lagi tinggi risiko dari korang yang merokok taw. Fikir2kanlah...
PENDAPAT...

Conclusionnya..
SAY NO TO 'ROKOK' 
NO SMOKING
and untuk pengetahuan korang,
my beloved 'Abah' dah pun kena SAKIT JANTUNG
 in 3 months, he had to go to IJN to do the check up
keep taking the pills to be healthy
sebagai anak...yang sulung
sedih, pilu & sayu
sentiasa menyelubungi diri
tapi aku tetap bersyukur kerana Abah masih ada utk aku dan adik2
hope you guys yang merokok, ambik iktibar okay
fikir orang yang anda sayang & juga orang yang menyayangi diri anda

:: PEACE of LOVE ::

AKU GILA !!!!

2 comments:
hiburkan hati yang tak berapa nak sihat & stabil
totally MAD!!!



































lobi Pusat Komputer, UTeM

Mar 19, 2011

just my luck

No comments:
Hye guys...
i'm alone at my room now ( at TTU2 hostel )
it's gonna rain..heavy rain i guess
listening to my playlist right now - now playing - Leavin' by Jesse McCartney
( actually, aku tgh layan perasaan yg berbaur skrg..entahlah. Rindukan seseorang.. sahabat.. )


WHAT HAPPENED TO ME LATELY??


on Wednesday : Lost my phone + Maxis simcard

ptg tu aku buat personal bowling training kt MIBC, aku main 6 game.. So far, tu la paling bnyak aku main dlm satu masa.. Selalunya aku main bola saiz 9 jer, tp hari tu, aku nk try practice dgn bola saiz 10 & 11. Nak bg lengan aku ni kuat sket. So... dah la main 6 game + bola berat = hurt my shoulder, its travelled down to my arm & leg. Sakit & lenguh sgt :(
after that, I realized that my phone is gone. I can't remember where I put it & when the last time i used it. Keep searching around, but didn't find. I've tried called my phone, it's ringing but no one answer it. So i guess mybe I drop it somewhere. I'm so careless.. Aku x kisah sgt phone tu, tapi aku sayang nombor phone tu... it's important + susah org nk contact aku nanti...
itulah di namakan rezeki, xda rezeki aku kan.. aku redha..
let bygone be bygone


then, sbb aku tgh frust. My dear bwk aku g mkn western. Yeyyyy!!
you know what is my favourite??
Blackpepper Grilled Chicken + Mango Milk
D E L I C I O U S


on Thursday : get scratched by a cat at my left foot


after back from campus, my dear take me to a stall at Taman Sri Bayan to eat Cendol Pulut.
so we went there, order the Cendol Pulut, ABC and Kuey Teaw Goreng
lovely evening with him :)
bila dah kenyang & kitorg pun nk balik la..
S U D D E N L Y.....
meeeoooowwwwww!!!
ouchhhhh!! sakitnya.... kucing cakar kaki aku,hukhuk :(
aku x perasan pun ada kucing bwh kerusi aku,
agaknya aky terpijak ekor dia kot, so apalagi...
marahnya dia..dia pun serang la aku....

nasib...nasib..
just my luck,haha


Mar 16, 2011

I LOVE MY FRIENDS

No comments:
Assalamualaikum semua,,apa khabar?? how's your day??
GREAT? HAPPENING? AWESOME? SAD? GLOOMY? or NOTHING?
anyway, whatever it is....make sure nothing worst happen okay,or....you are in trouble...haha

wanna know about me?? hurm.. really miss my family..
baru balik dr kmpung,biasalaa..homesick xhbis lg.. kenduri hari sgt meriah, maklumlah, Uchu ni makcik aku yg last dh..so pasni bila plak la nk tggu ada kenduri dlm family besar aku.. Uchu adalah adik kpd mak aku.. daripada 14 orang adik-beradik..hahaha. TERKEJUT?? org dlu2 memg anak ramai kan.... but trust me, anak ramai ni seronok. Meriah keluarga.. hehee.. so skrg, officially akan tibalah giliran2 cucu2 utk tunggu giliran nk kawen...(cucu2 tu termasuklaa aku,hahhaa..) Aduyaiiii, ni la part yg aku x suka bila semua org tnya pasal 'pakwe'...HELLO!! Saya masih muda!! Belajar pun tak hbis lg..keje blom lg..mcm mana nk kawen?? I'M NOT READY!!! Masih bnyak yg harus diselesaikan,hahahhaa..

just now, baru balik dari MIBC, aku x training hari ni. TAKDA MOOD. Entah laa..everythings become complicated for me. I don't like when it comes a conflict between WHAT I SHOULD DO and WHAT I WANNA DO. Memang laa...orang kata, buat je apa kita nk buat, xyah nk bnyak2 fkir...tp aku bukan mcm tu. I rather hurt myself than I hurt someone else..and YES.. I'm hurt now...hurting myself...
tapi...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hati aku yg tak berapa nk sihat ni, terhibur dgn gelagat2 budak2 & kemesraan family kt tempat bowling td.. they seems so happy & enjoy the moment. Aku yg hanya tgk dari jauh, turut happy. That's what we call life. Sometimes kita kt atas & Sometimes kita kt bwh.. agaknya skrg aku kt bawah kot...ataupun...aku memang selama ni kt bawah....tak naik2...hakhak...entahlaa..
sepanjang aku bergelar seoarang PERANTAU yg merantau utk menuntut ilmu, bnyak sangat yg aku belajar... memang la bnyak...dlu diploma..skrg degree..hehehee..TAK TAK TAK...mksud aku, bnyak belajar mengenai hidup ni.. Betul lah kata org...pengalaman bnyak mengajar kita erti hidup, it is... but i never regret it. At least I've learned something.. dan lagi satu, aku nk jerit kuat2 kat sini...

AKU SAYANG SEMUA KAWAN-KAWAN AKU!!! TERMASUK KAWAN-KAWAN LELAKI..AKU TAK RAMAI KAWAN PEREMPUAN TAPI RAMAI KAWAN LELAKI, TAPI APAPUN DAH PERNAH JADI ANTARA KITA, AKU TAK PERNAH BENCI KORANG WALAUPUN AKU BUAT-BUAT BENCI TAPI SEBENARNYA... AKU SAYANG KORANG SEMUA!!! KORANG SEMUA SENTIASA ADA DALAM DOA AKU TIAP-TIAP HARI!!!! AKU TAK KISAH APAPUN KORANG NAK JUGDE, ITU HAK KORANG TAPI... SEKALI AKU KAWAN, SELAMAYA AKU KAWAN.. DUNIA DAN AKHIRAT!! TAKE CARE FRIENDS!!!!!

hukhukhuk....pe kena laa dgn aku nih..tetiba jekk luah semua ni kan?? 
hukhukhuk...inilah dikatakan tekanan jiwa...hahahahhaha!

:: i'm just a normal girl who's full with love ::


Mar 15, 2011

Wedding Uchu 130311

1 comment:






















that's all I got guys
daaaa....


myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)