blog tune

Followers

Dec 29, 2010

Piala AFF Suzuki : FULL Time Result

No comments:

 

INDONESIA 2 - 4 MALAYSIA  



CONGRATS MALAYSIA TEAM!!




Dec 28, 2010

"takda pen laser yg dijual sekitar Stadium Bung Karno"

No comments:
 gambar hiasan sahaja

laser pen punya pasal kecoh satu dunia,haha
apalah nk jadi skrg ni, dulu xda pun jadi mcm ni
mula2 botol air, pastu mercun skrg laser plak??
sukan adalah sesuatu yg sihat & positif,
so perkara sprt ini x patut berlaku pun
hmm...agak2 korang sape la yg mulakan gejala keganasan dlm sukan ni ek?? sngat2 x patut. Kita semua kan bersaudara, so x perlu la ada isu2 mcm ni lg..Majulah Sukan Untuk Negara!!

Alhamdulillah, katanya kt Jakarta, x da vendor yg jual pen laser di sekitar Stadium Bung Karno..bukan takut,tp risau perkara yg x elok berlaku.. Ambillah pengajaran apa yg dh berlaku sebelumnya.. 
Apapun,setiap yg berlaku pasti ada consequences nya.
so fikir dlu sblum buat,safe play okay!!
dan kpd insan yg terlibat dgn isu laser di Bukit Jalil hari tu, bertaubat la..x baik taw aniaya org. Wlaupun pd pandangan korang ia nya x serius tp ia tetap mengeruhkan keadaan. Rasanya x perlu la kita nk laser me'laser' ni utk distract mereka, x da faedah pun. Support team kita dengan baik, dun be noty2 okay!!

Anyway, all the best for Malaysia team for the battle tomorrow. Doa rakyat Malaysia sentiasa bersama kamoo. Semoga kejayaan yg bakal diperolehi dpt merubah persepsi kita terhadap kemampuan skuad bolasepak Malaysia. InsyaAllah..


 

Dec 27, 2010

true best friend

No comments:
 

So windy here,its gonna rain I guess. Seems the surrounding know what am I'm feeling right now, I'm giving up most of the time. Every time I face problem or trouble, I just keep to myself. I don't want anyone be by my side. I shame of myself & I feels like there no more hope for me. This depression keep coming since this last 2 years. Something I regret so much. Something really really stuck in my head & I couldn't find the solution except than face it terribly. And every time I get through it, its getting harder and harder to swallow it. So pain, so suffering. Even I'm not a little girl anymore which is need her mum to lead her to walk but my strength & spirit so little. I'm so weak. Easy to get depress & I already lost my positive thinking as this while. I guess I lost myself. I don't want ask why all this happening to me because I hold tight that everything happen must be a reason, either its good or bad reason or not, it still a reason. So as a good Muslimah, keep the faith & believe to Him. InsyaAllah everything's gonna be alright. 

When you in tough & complex stage in your life, one where your true best friend is yourself. Try to discover all the good things about you even tiny tiny one..how small it is, don't be shame for it. Because it will help you grow & mature. Its was an extra when you have someone you can trust to talk to, to share to..so appreciate them. Is it so precious when you having someone who you can trusted just when you need them?? Of course it is precious guys.. At least it keeps you away from giving up so badly or suicide, the worst, Nauzubillah... Actually having the courage to open up makes the healing process of your depression started, so be proud of it.

Writing this also an effort to continue the healing process. At least I'm trying to get the cure. Wish me luck for the progressing. I'm so sick..emotionally. 

congrats2x

No comments:
Assalamualaikum semua..
Selamat Pagi & Salam 1 Malaysia
wish all have great day
 
first of all, congrats to Malaysian team
3-0 is a big score!! Alhamdulillah
do the best for the next game guys!!

forget about the 'laser' thing
focus on strategy & doa
insyaAllah, victory will be ours.
bashaaa!!

Dec 23, 2010

coretan

No comments:
sgt seronok hari ni
aktiviti: mandi hujan
saya sangat suka mandi hujan
menyamankan
feels so great!!

buat adikku Aiman
Alhamdulillah, Aiman dpt 3A,4B,2C
tingkatkan usaha utk yg akan datang syg
doa akan sentiasa mengiringi Aiman
chayokk!!

hujan2 mcm ni 
sgt best mkn keropok lekor
bersama family, I'm gonna miss this
I've done something today
make things clear between us
it just started, don't know what will happen
wait for him to respond
I have to finish it
something between us need to be settle down
or I will keep on hurting others
InsyaAllah, everytings gonna be fine.

Morning Sunshine

No comments:
Assalamualaikum, Selamat Pagi Semua
how u feeling today?? ME??
I'm Feeling Goooodd

anyway,have a great segment lastnight with Mr.Ben
and he said I was cool,yeaahhh
check this out (mine is Nor'aen),click here!
anyway, it was fun & at the same time meets new blogger
Alhamdulillah, Silaturrahim terjalin.

and for my little brother Aiman
I wish you all the best for today; PMR results
you must be so nervous right now,siap mintak mak singgah kedai nk beli chewing gum
kajian mnunjukkan chewing gum blh kurangkn nervous,hehe
Doa akak sentiasa utk Aiman,all the best to you again!!

OK lah, I out dlu,nk breakfast!!
MENU: Mee Goreng Mak yang sgt special & Teh Tarik
smbil2 layann You're Beautiful
dh kali ke  berapa ntah aku tgk citer ni


Dec 22, 2010

KEPANTASAN MATA BLOGGER

No comments:

1) http://lilyelisaabubakar.blogspot.com/ - LILY ELISA BT ABU BAKAR

2) http://fiarcacoutura.blogspot.com/ - INDRA AMIRRUL

3) http://www.borakkosong.com/ - EDDIE YUSTIN

4) http://www.azfar9897.blogspot.com/ - AZFAR / UJANG9897
5) http://www.benashaari.com/ - ABG BEN ASHAARI


pendapat i pasal segment ni:

oklaa...not bad
boleh buat lg but improve sket coz
ada sedikit kekeliruan utk header no.4
coz kt lappy saya, font 'erti' tu xsama dgn snapshot dkt entry kt blog abg ben.. so agak confuse kt situ..
anyway, still ok..



KEPANTASAN MATA BLOGGER

3 comments:

new segment by BEN ASHAARI

kata abg ben '
SAPA CEPAT DIA DAPAT'
very interesting
tetiba plak jd gelabah & nak post cepat2
pelik kan?? anyway, that's human being
very like to get challenge
pepatah melayu
'
PANTANG DICABAR'

so here i am abg ben
i'm fighting too
xtaw la sempat ker tak..hakhak


something between us.....

No comments:

Sometimes we argue we have our disagreements
But there is something between us that will hold true
I can't always tell you or put into words
Cause my emotions don't seem to come out right
It's like the things we've been through
Don't mean shit
When you can just turn your back and walk away

Just trust me the problems won't go away
If we don't try to work it out
Don't turn your back it's not over yet
We've got to learn to forgive and forget



Dec 13, 2010

EVISU JEANS FOR SALE!!

No comments:
all for RM 120
available size 28,29,30,31,32,34,36,38
good quality & condition
(click on image for bigger view)


EVISU VS PAUL SMITH STYLE



EVISE RED & WHITE STYLE



EVISU FRONT & BACK POCKET STYLE


for order SMS 017 9778914
SERIOUS BUYER ONLY



Dec 12, 2010

pagi Ahad yg Harum,,

No comments:
Assalamualaikum
hye guys..wassup??
haa...semua dh mndi blom ni??
ker tgh syok tdoq lg??
(ehh, terkeluar loghat utara plak, haha)
anyway..skali skala kita bgun awal
apa salahnya kan..
murah rezeki, InsyaAllah


lepas subuh td aku terus bgun
dh mndi..so of coz la now i dh wangi taw
pagi ni mak siapkn nasi goreng
sblum mak g ofis..sbb anak sulung dia
yg degil ni diserang gastrik,hukhuk
thanks mak,mmuahhhh
then aku buatkan mak roti planta
mak nk bekal buat breakfast
kata mak, dh boring mkn nasi..
(actually mak nk diet sbnarnya,hihi)

xsabar nk mkn, perut aku ni kena servis
encik gastrik dh menyinggah dr smlm lg
tdo mlm td pun mcm xtido jer
tu la ain..sape sruh ko xmkn smlm
kn dh kena marah...hukhuk

than bila abah hntar mak g ofis
aku setelkn apa yg blum setel kt rumah
basuh pinggan & sinki
dan jemur kain
td mak sempat skali bautkan skali
lauk utk lunch, Ayam Masak Serai
harum satu rumah pagi2 Ahad ni
cyg mak taw...
so nt aku just tanak nasi
sediakan sayur sket utk lunch
hehehehe
(bkn xreti masak taw, tp saje nk manja2 dgn mak)

hari ni ingat nk kemas2 bilik,
kemas2 rumah sikit
xda la semak sgt tp bnyak brg
yg xduduk kt tmpt yg betul,haha
so lets working!!

okay la guys,smpai sni dlu ea
AIN doakan korang sume sihat2 slalu
jalani hari ni dgn ceria
dan jgn lupa utk senyum..
jadikan hari ini lebih baik dr hari semalam
wish u guys all the best ok

LOVE U ALL


Dec 11, 2010

NEW STUFF!!

No comments:
hye guys!!
new stuff is here
grab it while u can
very good quality & fabric
comfortble
suitable for teenage
especially muslimah

all FREE SIZE
all with RM38 only
FREE POSTAGE

common guys!! grab it!!
(click picture for bigger view)

long sleeve & 'labuh'
red (box pattern)

long sleeve & 'labuh'
green (box pattern)

long sleeve & 'labuh'

long sleeve & 'labuh'

half sleeve & 'labuh'
can modify to short sleeve

half sleeve & 'labuh'
can modify to short sleeve

batik lukis Terengganu
special offer

batik lukis Terengganu
special offer


INTERESTED???
SMS 014 5368210 for order
with the blouse CODE
SERIOUS BUYER ONLY!!
also at comment area..



Dec 9, 2010

FB New Profile_Tour

No comments:
di saat suma fren2 aku kt FB melayan profile baru, aku xtahu apa2.. aku xleh pun nk tgk profile FB baru aku.. xda pun button 'Get New Profile' kt profile aku,hukhuk.. tup2..td aku online..baru lah button tu muncul.. pe lagi...aku pun klik lah.. boleh tahan la profile baru nih, xda lah gempak sgt pun bak kata omputih, 'Not bad....' so, aku layanlah New Profile nye TOUR..








haa.. semalam aku makan ubi kayu.. syok habis, hujan renyai2 kt luar smbil mkn ubi kayu yg panas2 tu...sedaaaapppp. sape2 yg blom try ubi kayu ni..try la... x rugi beb.. makan dgn gula pun best tp manis la sikit,huhuhu...


HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!

No comments:
Glitter Graphics

SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG

Semoga Sayang Gembira & Ceria Selalu
Dikurniakan Kesihatan Yang Baik Dimurahkan Rezeki Semoga Sayang Di Bawah RahmatNya Di Samping Keluarga Tersayang

Terima Kasih Atas Segalanya
Kehadiran Lap Dalam Hidup Nor Memberi 1001 Pengertiaan Terima Kasih Atas Pengorbanan Lap Terhadap Nor Terima Kasih Kerana Sentiasa Ada Untuk Nor Semoga Hubungan Yang Terbina Berakhir Dengan Sesuatu Yang Indah

Thanks For Giving Me Your LOVE

actually.. it's more than that

Thanks For Showing Me What is LOVE









Dec 7, 2010

DULU..ku pernah menyintaimu,,,

No comments:

Dulu...ku pernah menyintaimu
sangat mencintaimu, setulusnya
ku berikan seluruh perhatianku kpdmu
ku jaga hatimu, ku bahagiakanmu
di mana ada kamu, ada jua aku
bila aku memerlukan, kau ada di sisiku
bila kau memerlukan, aku ada di sisimu
kenangan demi kenangan
kita cipta bersama-sama
melalui saat-saat indah bersama
suka & duka dikongsi bersama
tapi...............
inilah dikatakan asam garam kehidupan
tak akan dpt lari drpd pertelingkahan
sayangnya kau tidak seperti yg ku harapkan
kau tidak memahami hati seorang wanita
hati ku kau guris halus
setiap pertelingkahan, airmataku mengalir
bicara kau kasar, perhatianmu entah ke mana
tak pernah sefahaman
kau abaikan diriku, perasaanku
aku tidak selalu ada dalam hari-harimu
kau sakitiku, aku sabar
kau buat aku sedih, aku sabar
kau hancurkan hatiku, aku masih jua sabar
bagaimana lagi harus aku buktikan sayangku padamu
tapi kau tetap jua melukai perasaanku
namun 'sabar' selalu menemaniku
cuba mempertahankan hubungan kita
kemaafan ku berikan kepadamu
betapa kuat & dalam sayangku kepadamu
tapi sayang...kau tidak menghargainya
kesalahan demi kesalahan
kesilapan demi kesilapan
pengabaian demi pengabaian
penyiksaan demi penyiksaan
hanya itu yang kau dapat berikan kepadaku
ya, memang kau akui kesalahan yang kau lakukan
kau berikan aku 1001 alasan
pujuk rayu kau berikan padaku
kau berikan aku 'maaf' di atas setiap kesalahanmu
namun begitu, kau tetap jua ulangi
kau terus ulang, ulang & ulang
tanpa menyedari
hati & jiwa ku amat sakit
kau selalu mengucapkan kata-kata sayang
tapi kau tidak tahu apa mksud disebaliknya
cemburu mu membakar cinta kita
sayang mu menyakitiku
cinta mu amat menyakitiku
aku redha dgn perpisahan yg aku pinta darimu
aku cuba hidup tanpa mu
aku boleh, aku kuat
setelah sekian waktu hidup tanpamu
aku terbiasa, aku tanpa cinta


sejak itu, aku mula berfikir
cinta bukan untuk aku
setiap insan baru yg hadir dalam hidupku selepas dirimu
hanyalah kawan bagi ku
hati demi hati aku lukai
kerana aku belum bersedia utk menerima cinta baru
kerana kau masih di hati ku
kerana kau masih insan yang aku sayang
aku masih menanti mu
masih menanti bukti cinta mu terhadapku
ku akan terus tetap menunggu
sehingga suatu ketika....
hadir seorang insan
insan yg tidak pernah ku ketahui latar belakangnya
kami berkawan sprt yg lain
hari demi hari kami lebih mengenali
dia berbeza & slalu mencuit hati
kawan yg baik
pendengar yg setia
pemberi nasihat yg baik
dia juga sgt mengambil berat akan diri ku
tidak pernah menyakitiku
& sgt memahami jiwa seorang wanita
keselesaan bertukar kpd kerisauan apabila....
aku mula merasakan dia merasakan sesuatu terhadapku
kasih & sayang..
aku mula tidak selesa
aku risau & susah hati
aku buntu
aku tidak mahu melukakan hati sesiapa lagi
aku harap apa yg aku rasa tidak benar
namun, lama kelamaan
hati ku semakin kuat mengatakan
dia betul2 merasakan sesuatu terhadapku
lalu, aku mengambil keputusan
untuk terus bertanya kpdnya...
tanggapan ku memang tepat
dia menyayangiku
aku terpaksa berterus terang kpdnya
hatinya hancur bagaikan serpihan kaca
dia sedih, tidak dpt menerima
cuba memujuk ku utk memberinya peluang
tp aku tetap berdegil dgn keputusanku
maafkan ku kerana melukai mu
tetapi......
dia tetap ingin meneruskan persahabatan dgn ku
katanya, cukuplah aku ada dlm hidupnya
walaupun sebagai teman
dia tidak mahu kehilangan teman seperti ku
different, totally different
terus mencuba & terus mencuba
hanya maaf dapat ku berikan padanya

kerana....
aku masih menanti kau utk datang kepada ku
kau tetap juga tidak muncul
khabar mu hilang dari hari-hariku
adakah kau sudah melupakan ku??
adakah aku tidak lagi bermakna buat mu??
tidak kah kau tahu
hati kecilku amat merindui mu
hancurnya hatiku bila memikirkan
cinta & sayangmu tidak sekuat
cinta & sayang ku terhadap mu
airmata terus menemani ku
aku tidak dpt menerima kau telah hilang dari hidupku
mana hendak ku buang cinta ini?
mana hendak ku buang kasih ku ini?
mana hendak ku buang sayang ku ini?
mana hendak ku buang semua kenangan kita?
sedih nya hatiku tiada siapa yg tahu

dalam ku cuba melupaikan mu
dia terus mencuba untuk medapatkan cintaku
dia bagi aku ruang
dia bagi aku waktu
dia bagi aku harapan
dia bagi aku kekuatan
dia bagi aku perhatian
dia bagi aku kasih sayang
dia bagi aku impian
yang tidak pernah aku dpt drpd kau
dia juga berikan aku cinta
tapi cinta & hati ku masih pada kau
hanya Allah yg Maha Mengetahui segalanya
betapa pedihnya hati ku

kawan2 menasihatku utk melupakan cinta kau
terima cinta dia yg terbaik buat diri ku
sungguh sukar bg diri ku membuat keputusan
aku berfikir & terus berfikir
berbekalkan doa pada yg Esa
aku harap aku dapat sedikit petunjuk
Alhamdulillah...
kau ku lupa, dia ku terima
dgn harapan cahaya kegembiraan
akan datang padaku.. InsyaAllah
walau pun perit, ku telan jua
mengenangkan tiada lagi cinta dari kau
ku harus teruskan jua hari2 ku tanpa mu
mungkin apa yg terjadi
ada hikmah sebaliknya
Alhamdulillah
dia buat aku gembira
hanya tawa yg ku kenali sejak mengenal dia
jika airmata yg hadir,
hanyalah airmata kegembiraan
setiap bahagia yg dia beri
akan ku tanya pada diri ku,
adakah aku berhak atas kebahagiaan ini
bila persoalan ini muncul,
hubungan kami bagai dilanda ombak kecil
aku menjauhkan diri drpd dia
bersikap dingin terhadap dia
aku takut..
aku takut...
kalau2 aku hanya mempergunakan dia
utk melupakan kau
aku sering merasakan,
aku sudah tersilap langkah
aku tidak patut menerima dia
padahal aku tahu aku belum bersedia
sekaranng, aku juga yg sakit
sedih seorang diri
namun....
dia tetap bersama aku
menemani hari2 aku
membantu aku melupakan kau
setiap tangisku di berinya tawa
kehadirannya amat menyenangkan
aku selesa dengan dia
aku tidak lagi takut
dia selalu berkata
dia menyayangi ku sepenuh hati
dia tidak akan meninggalkan ku
dia akan sentiasa ada utk aku
dia menerima aku seadanya
bagi dia aku berhak di atas setiap kasih,
sayang & cintanya terhadap ku

namun....
aku tidak jua serik2
aku masih berharap
aku mahu pastikan kau benar2 tiada lagi untukku
kau ku cari, ku luahkan semua yang terbuku
1000 kali terkilan & kecewa
bodohnya aku
kau memang bukan untuk ku
kau menyalahkan ku
kata-kata kau...
kau tidak lagi menyintai ku
kini, ku pasti
sekuat mana aku cuba pertahankan cintaku padamu
tiada lagi cinta itu
kau telah pun melupakan ku
dulu...ku pernah menyintaimu
kini...kau adalah kenangan bagi ku


buat dia yg mencintaiku
ku mohon maaf jika aku mengecewakan mu
maafkan aku krn mengabaikan perasaan mu
namun ketahuilah
apa yg aku lakukan,
adalah sebagai permulaan utk kita
melukai mu sgt menyakiti ku
ku harap,
kau izinkan aku utk memiliki cintamu
izinkan aku utk membahagiakan mu
terima kasih di atas setia mu terhadap ku
doaku sentiasa mengiringi mu



Insan Istimewa

No comments:
Assalamualaikum..Selamat Pagi Semua
Salam Ma'al Hijrah 1932
korang sume watpe cuti2 ni??
hopefully isikanlah masa yang ada ni sebaiknya
cthnya luangkan masa yg ada ni bersama keluarga tersayang
tak perlu la nk lepak2 kt luar dgn kwn2
hargai keluarga sementara mereka smua masih ada
dan juga hargai kudrat yg diberi olehNya sebaik2nya
krn ada insan yg tdk bernasib baik sprt kita
pagi2 ni aku bangun, siap2 nk pergi pasar dgn mak & abah
sementara tggu smue bersiap, aku tgk
MHI TV3
ketika itu pengacara TV3
Wardina Safiyah & Nurul Syuhada Nurul Ain
sedang menemuramah seorang insan istimewa
yang bernama Mohd Sukur Ibrahim, berasal dr
Sg.Udang, Melaka
beliau tidak mempunyai tangan & kaki yg sempurna
tetapi masih lg menjalani hidup sprt biasa sprt insan2 lain
beliau sekarang sedang belajar di UKM, course Software Engineering (IT)
Ya Allah, betapa kuat semangat dia utk mghadapi hidup
yg penuh dgn cabaran & dugaan ni
Aku sgt berbangga mengetahui kisah hidup beliau,
sangat2 memberi
1001 pengajaran & inspirasi buat diriku
Renung2kanlah,,,

actually aku baru je balik dr pasar ni
baru je lepas bekpes dgn family; Nasi Kuning Special
pagi2 td kt sini hujan sgt lebat, air depan rumah pun dh bnyak balik
so pergi pasar pun lewat skit lah
bnyak beli brg2 hari ni, mak nk masak mee kari..yummy!!
hari tu kan aku ada cerita pasal ubi kayu...ingat x??
haaa.. td aku & mak cari ubi kayu,
jumpe jugak.. memang syok lah mkn
ubi kayu tyme2 musim hujan cmni
aku beli barli.. teringin nk minum
barli susu panas
kalau u all nk tahu, barli susu panas ni dh jdi favorite baru aku
sblum ni xpernah suka pun,hikhikhikhik
anyway,
CONGRATS to LIVERPOOL
menang 3-0 dgn Aston Villa awal pagi tadi
kpd Liverpool Haterz.. stop calling us Loser ok??
hehehehehehehehehe


Dec 6, 2010

Salam Ma'al Hijrah 1432

1 comment:

Assalamualaikum semua
Salam Maal Hijrah 1432 buat semua muslimin & muslimat
Alhamdulillah...
buat pengetahuan semua,waktu masuknya tahun baru Islam adalah pada waktu maghrib, bukan pkul 12 tgh mlm sprt tahun baru masihi tu..kebiasaannya..
kita menyambut tahun baru Islam dgn membaca doa akhir tahun & awal tahun, tp tu la..kdg2,majoriti drpd kita lupa akan perkara ni semua. Lebih mengagungkan tahun baru masihi yg disambut dgn konsert & bunga api. renung2kanlah..

sedikit mengenai Awal Muharram ni,
atau lebih dikenali dgn Maal Hijrah
merupakan hari yg penting buat semua umat Islam
memperingati penghijrahan Rasulullah
dari Kota Makkah ke Kota Madinah
pada tahun 622 Masihi
1 Muharram juga merupakan hari pertama
dalam takwin Hijrah

sempena Maal Hijrah
mudah2an kita semua sama2 menghayati erti sebenar hijrah
tanamkan azam yg kuat dlm hati, sama2 hijrah dr sesuatu yg buruk kpd yg lebih baik, sesungguhnya Allah suka kpd sesiapa yg tahu akan salahnya, Allah benci pd sesiapa yg tdk tahu akan salahnya, & tidak mahu berubah ke arah yg lebih baik

Ya Allah Ya Tuhanku
seketika di akhir tahun ini
InsyaAllah akan muncul tahun baru yg ceria
Engkau muliakan & sayangi hambaMu ini
berkati keluarganya
sihatkan tubuh badannya
limpahkan rezekinya
jauhkan drpd fitnah , penganiayaan & pghinaan
suburkan benih keimanan dgn penuh rasa kasih sayang
serta taqwa tanpa alasan
Makbulkan doa & cita2nya yg murni
Amin Ya Rabbal Alamin..


Dec 5, 2010

alkisah borink nyer pasal

2 comments:
Assalamualaikum
alhamdulillah, hari ni cuaca dh panas skit
tp skrg ni dh mendung2 skit
mlm ni hujan la kot
actually xda pe pun nk story hari ni
tp post jgk coz rindu kt u all
hehehehe
so korg sume layankan je la apa yg aku post yer











haa..kalau korg nk tahu
ni semua favorite aku
actually bnyak lg
tp xlarat dh nk upload
next tyme la
kalo korg nk kenal sape diorg ni sume
korg leh klik kt gmbr satu2
Enjoy Surfing..!!


Dec 4, 2010

story mory saya

No comments:

Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia..how u doing guys?? wonderful?? same here... having a good2 day here. 'Kampung' is the best place isn't it?? very sentimental.. hari ini, dh satu hari asyik hujan jer, x stop2..syukur alhamdulillah kt sini x bnjir.. tp depan rumah aku ni bnyak air.. ptg td aku & family pergi kenduri kt mkcik sblh abah.. anak dia kawen, so mknanya kazen aku la..hehe. Wah3...mkn nasi minyak pns2 dlm suasana hujan sgt syok...syokk hbisss...di tmbah plak dgn perasaan aku yg memg dh lama teringin nk mkn ns myk org kawen..so hari ini dpt jugak merasa.. Alhamdulillah..


Oh ya..smlm aku x update pun pasal story mory aku weekend bersama mak di rumah dan dapur..hehe. Seronok...utk menu pagi mak buat laksam, (bkn laksa tau,haa..) tengahari mak buat nasi goreng sbb laksam ada lg..ptg plak mak buat pengat pisang.. sgt2 heaven bila dpt merasa masakan mak yg ku rindui... memg best sgt dengan cuaca yg sejuk & hujan..mkn pengat pisang mak,memg terbaek dr ladang..hehe. Dulu mak & abah pernah cite kt aku ngan adik2.. Masa mak kecik2 dlu, bila tyme tengkujuh mcm ni,pisang & ubi kayu la yg menjadi santapan utk mengisi perut.. Toki dulu nelayan, so bila musim tengkujuh x dpt turun ke laut, cuaca x elok.. so nt Tok (nenek) akan prepare awl2 sblum tengkujuh, stok mknn sprt pisang& ubi kayu.. nk tahu knp kena simpan stok bnyak2 kt rumah?? sbb dulu kerap banjir.. Rumah plak dkt dgn sungai (rumah yg aku stay skrg) benteng yg ada skrgni,dlu xda pun..sbb tu kerap bnjir bila musim tengkujuh.. Alhamdulillah skrg bila benteng dh di bina, banjir dah xda..tp kadang2 pernah la air pasang..kalo air pasang tinggi, kt lutut jgk la naiknya.. Walaupun aku x berapa nk ingt sgt zaman2 kecik aku semasa aku tinggal dgn Tok, tp satu yg aku ingat.. masa Tok jaga aku, aku pernah temankan Tok hantar Toki kt jeti sblum Toki turun ke laut...dlm perjalanan nk ke jeti tu, Toki yg dukung aku.. bila Toki dh naik bot,aku & Tok akan lambai2 kt Toki...biasanya Toki ke laut selama seminggu.. & Alhamdulillah biasanya bnyak hasil yg Toki dpt.. Bila ingat2 balik zaman dlu2,best sgt..sgt berbeza dgn zaman skrg.. dan aku bersyukur kerana dilahirkan dpt merasa semua keindahan ini..Alhamdulillah.. I love my family..


InsyaAllah tahun depan adalah tahun yg meriah utk keluarga besar aku sama seperti tahun ini.. Tahun ni, Pertunangan Ucu, Pertunangan & Perkahwinan Ucu..InsyaAllah tahun depan akn berlangsung Perkahwinan Ucu dgn pasanangannya & juga Pertunangan kazen aku..Along,cucu pertama Tok & Toki, anak sulung kpd Ayah Long. Wahh..alhamdulillah, x lama lg mesti Along pun akan kahwin.. Tak lama dh..nanti Tok & Toki akan dapat cicit...hehehe. I'm happy for them.. Hari tu pun, masa mlm first aku smpai rumah, Tok & Toki ada singgah rumah..miss them so much. Tok ckp aku makin sihat,hakhak...dlm2 ngusik,Tok sempat lg ckp,'sempat ke x Tok nk tgk Ain kahwin..'aku harap Tok & Toki bkn saja sempat tgk aku kawin tp aku nk mereka masih ada di saat aku melahirkan cicit mereka...(hehehe...ter emo plak,aku syg Tok & Toki taw..syg sgt,hnya aku yg tahu betapa aku memyayangi mrk). Hargailah mereka sementara mereka masih ada di depan mata.


Ok2..enough with the story,lets move to another story...(story la sgt...kihkih) Tadi ondaway balik dari kenduri, kitorg singgah kt Gong Kapas,berdekatan dgn SMA Khairiah..area kuih2 tradisional Terengganu di jual..mcm2 taw. Klau x silap aku, tempat ni pernah masuk paper.. Kalo nk nk cari kuih muih Terengganu, kt sini la tempatnya..sume ada taw..best2.. tadi masa aku pergi kuih pilihan kuih xbnyak sgt, x sure la samada dh hbis atau x bnyak jual sbb hujan.. Aku beli kuih koleh kacang.. Aku rasa suma tahu kot kuih ni,wrna hitam2.. Hitam2 jgk tp manis taw dan juga sedap.. Nak tahu lebih lanjut pasal kuih-muih kt situ, klik sini.. post entry drpd rakan blog saya=))



Dec 2, 2010

freezing + moonson + beauty

No comments:
ASsalamualaikum guys...dh dinner bl0m? kalo bl0m,lupakan jela..dh lewat..x elok mkn2 lewat nt pewoott buncittt...hakhak.. (tp kalo ak,ak mkn jer..dh lapo,mkn jer la..wtpa tahan2 kan? hahahahaha..pemikiran inilah yg mbuatkn aku gumukkss sikalangg..adoyaii...) tp tu la, kata org, bila hati sudah dimiliki, gumukss pun dh xkisah..hahahaha..betul ker cmtu?? yerla..kalo si dia x kisah, line clear la..hihihi
dari pagi smpai la saat dan ketika ini,hujan x stop2 lg..tp alhamdulillah, so far cni x bnjir lg..just bnyak air la kt luar tu..dh bertakung2..bila hujan x brenti, so keadaan menjadi sgt2 sejukkk...I'M FREEZING!!! dh la x berapa nk sihat..hukhuk...bnyak2kan bersabar, smua ni nikmat & ujian dr Dia buat hambaNya..(jgn nk bnyak merungut sgt,bersyukur sket..oh ya, lg satu kn...hujan2 ni,perut asyik menyeru mknn jekk..hoho..mamposs aku!!)

yeyyy!!! esok dh weekend..so mak ada kt rumah.. bestnya!! mesti bnyak aktivit esok especially kt dapur...yummy!!! hmm.....actually aku ada hajat yg belum kesampaian, tu yg ada resah2 sket..x senang duduk la katakan...apa ek?? haaa..mana leh btaw..nt2 la I story mory kt U ols yer..kihkihkih.. MONSOON CUP dh start, seronok la mat2 saleh tu main kapal layar kt kmpung aku..yerla, hujan & angin tu memang cabaran la utk sukan kapal layar ni..bru bestt & bru bersaing...(poyo jer..mcm taw sgt sal kapal layar..ehmm3..cover2) game tu dh start 30 NOV '10 hari tu..all the best for all teams..hujan2 pun korg semangat nk maen yer...sejukk woo..anyway,all the best & hope this event akan terus maju..go go!! chayok chayok!! bashaa!!

Allah not promise to us that this life gonna be easy but
Allah will always be there whenever we need Him..

so that what I always put in my mind..I hold on that coz it will make me stronger
I wouldn't say 'so far so great' coz my life not great..
I also wouldn't say 'so far so good' coz my life not so good..
but I will say 'Alhamdulillah....'
being grateful in our life is the best motivation for our inner beauty
inner beauty is the precious thing that not everyone would have it
Its good when you realize your mistake & fix it
rather than someone who always think they were right
don't get burdened by your regret feelings
don't get burdened by your ability to wake up from the wrong path
its a gift..not everyone have it..take it & face it even its so so so so so hard..
run is not the solution, it will make you more suffer & miserable
and...if someone's coming in your way to help you fix it
don't ignore them, don't think that you strong enough to get through this
accept them, talk to them, share with them, let them help you
insyaAllah..you'll understand what life is all about..


Dec 1, 2010

i love RAIN

No comments:

Nabi SAW bersabda " Berdoalah pada waktu mustajab doa iaitu sewaktu pasukan tentera bertempur, sewaktu mendirikan solat dan ketika hujan turun" ~~~Hadis riwayat Abu Dawud~~~

I do really love rain, cold..so refreshing
for others maybe they would choose to just stay inside when raining outside
but for me, i will go outside & feels the drop of rain..
enjoy the rains, let my skin to feel the coldness & refresh my mind as well
usually I'm doing this when I'm at home, my pleasure..
other than home, I have to think a lot thing
such as, what other people might said when I playing around in the rain
some people might criticism and some maybe not
hello!! I'm a big girl OK!! so a lot of criticism will come out
after all, there are also some religion matter i should think of
when I want to playing outside in the rain, its about my ethics as a Muslimah
so that's why i always take the opportunity when I'm home
I would always laughing when get reminded about my childhood
oh god..so fast time passed by..I'm 22 now!!
I know I can't stop the time..just wish it could slower,huhu

(p/s: RAIN artis korea tu pun aku suka gk...hehehehe)



Nov 30, 2010

I Don't Like Person Who Doesn't Cares About Other Person Sensitivity

No comments:
Assalamualaikum, hye bloggers...how u guys doing?? let's hope everything just fine & good..
it is quite long day after my last post,huhu.. AM I BUSY?? nope!! hohoho
common blogger isues,,dun have idea & dun have mood to post an entry..
(even there are a lot stuck in my head just need to spill out,hahaha)
23th was my last final paper (pheww..feel so relieve..)
spend some time with him and got in bus to Terengganu on 28th
so now here i am,,,home sweet home!!!
it is so heaven being at home..just like everyone said
but not saying it bcoz all people said so but i really mean it
lets think for a while.. check if u guys feel just like what i feel??
what is so special about being home?? even not doing a thing for whole day..
you never get bored at all and feels like have in our own world..
do u guys agree with me?? ( i bet yess..hehe)
thats what we call 'home sweet home' or
for me, more prefer 'rumahku syurgaku' isn't it guys??
orite,enough about this..lets get to topic..hmm

"I Don't Like Person Who Doesn't Cares About Other People Sensitivity"
whats is your perspective regarding this??
did you guys also didn't care about other people sensitivity or
care about it?? sensitive about it too??
sensitivity is about someone's feeling, honour & respect
sensitivity can be handled positive & negative
its your choice, either wanna comfort each other or burden each other
as a friend, of coz u will comfort each other rite?? unless you are enemies
for me, you should be able to walk in someone else's shoes
or you will not aware of other peoples feelings
it is not being too sensitive or emotional but..
hey guys!! seriously..did u think it is okay to hurt others with your saying without thinking either what you were saying gonna hurt them or not..it is good guys??
you should know & supposed to understand what is their 'sensitivity'
or you maybe do it on purpose??
to figure out something??
to show something??
to prove something??
or mybe wanna act like you know everything..?? whats the point??
acting is all about truth and honesty but you not it
all this drive me crazy..
i'm kinda facing all this actually..
we were friends, i'm your friend..
why you need to do this??
friends doesn't manipulate their friends
are you up to something??
if there something bothering you, just directly ask me
i know you know me better than others and so do i
don't do this, u hurt me
so hurt looking at you behave like that
your facial expressions, your voice inflections, your reactions
with your 'unnecessary' tease & jokes
it is like you pick up & grabbing as many chances as you get
to spill what was hidden inner of you and once you get it,
you doesn't care what am i feeling even you not directly spoken to me..
besides..i'm not concerned with your liking or disliking me,
i dun care at all..all i ask is that you respect me as a human being
not just me, all people around you
stop thinking its all about you
stop thinking that you were always right
stop pretending you doesn't know anything
stop playing like you know the truth
stop behaving like this
please.....
can't take this anymore
hoping there's no more tears





Nov 22, 2010

pretend

No comments:
all I do now is PRETENDING
no ones will know WHO or WHAT
just me
future is something we doesn't know
but, for me, doesn't matter anymore
coz I even not know what is happening NOW
the dreams that I made for the future
MEANS NOTHING...until..
I know what is happening now
so I guess
nothing for me in future
no matter what I'm doing now
USELESS
so.......I QUIT!!!
p/s: tired of being someone which connected to EXCUSES

Nov 18, 2010

another Giveaway!!

1 comment:
This is HUGE!!
Special for girls!!

Handbags GIVEAWAY !!
organized by Viwy Gurlish

For 10 Lucky Blogger!!
HURRY Grab This!!


what you should do??

1. become Viwy Gurlish follower 2. create a special entry for the giveaway 3. put the giveaway banner at side bar of your blog 4. leave your link at organizer blog comment area 5. tag 2 blogger

DUE DATE is on 26 November 2010

a lot of Viwy Gurlish Handbag
waiting for you
a lot of SURPRISES too!!


blogger tagged : TokEsah & Fajar


Sape nak hadiah dari Paris? =)

No comments:

hey guys!! big news here!!
someone gonna give us goodies from PARIS!!
grab this chance guys!!


PARIS Giveaway !!!

'Eiffel Tower Giveaway'
HOW ???
follow this:

FIRST:
create an entry named 'Sape nak hadiah dari Paris? =)' and put along that picture (as above) and directly link to
www.nadiafarahida,blogspot.com


SECOND:
you also need to put that picture at the side bar of your blog
(as I do - right side - PARIS GIVEAWAY)


THIRD:
you must join the organizer blog.
Means, be one of the followers.

FOURTH:
Please tag three person/blog in your entry
& make sure the person/the blogs owner know that they were tagged.

I would like to tag:
Zatul Alwani
Aan
Amira Zakiah


FIFTH:
last but not least, leave your name & link at the comment area(at the organizer blog)

more info, please click on the PARIS GIVEAWAY on the right side bar

Due Date :: 20th of November 2010, 12pm
'Grab it or Lose it'


Nov 17, 2010

FUN Question to Ask_doing nothing on my lonely Eid ul Adha

2 comments:

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia to all bloggers & visitors
so lonely & boring day for me today
doing nothing except on9, listening to music & chatting
reached my extreme boring limit
so I go to Mr.Google search something to answer
coz no one asking me or entertained me today
so I guess entertain myself laa..haha
some FUN & RIDICULOUS question to ask
you guys can also answered all this question & post it on your blog as your new entry today..after that share you link/url here so I may know your answer too
guess its fun, lets try guys..HAVE FUN!!

Q: If you were granted 3 wishes from an angel/genie, what would you want?
A: first, I want HTC Wildfire phone..second, I want a flight ticket go to any places as long as far away from Malacca and third, I want my parents & my siblings was here with me now.

Q: If you could meet any celebrity/other personality in this world, who would it be?
A: I wanna meet JUSTIN BIEBER, just wanna know is he taller that me or not,haha

Q: Who is your favorite superhero?
A: I'm not sure what type is he..means, superhero or else but I love Clark Kent. He could be at anyplace at any minute, lots of srprises!! I liiiikee,hehe

Q: If you were animal then what would you be?
A: emmmm..I would like to be a pet cat..coz i love being hug,hehe

Q: Which is your favorite song that you would sing at a karaoke bar?
A: first of all, I never been in karaoke bar & it never happen coz I'm not that type of person..very shy lorr,huhu..I rather choose singing in shower...hahaha. And it must be an english song.. And I have a lot of favorite song on my list but for this question, I wanna sing Destiny song by Jim Brickman..love that song so much.

Q: Which is the trait you love the most & least about yourself?
A: haha..let tells the least first, I dont have a strong heart in handling pressure..so I guess I should take my heart to gim to make it stronger..rite?? hahaha. What I love about myself is loving person..emmm not much comment on this..hehe

Q: If you were to be reborn, who would you want to be born as?
A: I wanna be born as Anna Althafunnisa in Ketika Cinta Bertasbih film..hehe

Q: What would you like to change about the world?
A: Magic. World with magic..haha(too excited,influence by Harry Potter & the Deathly Hallows..its coming out this thursday!!)

Q: Have you ever been on tv?
A: this is ridiculous!! I never been on tv laa..I'm not Miss Universe,haha

Q: Do you have personal written budget?
A: yes, I always do it...every semester to make sure I'm not over spend it,but...always careless,not following the plan and end of semester,kering...hahaha(not discipline at all,dont copy this ok,not good for you..haha)

Q: Are you a good dancer?
A: dancer?? in your dream.. opss..no no..in my dream..some time in my room,privacy. Already told you guys before,I am shy person..hahaha..I'm not a good dancer okay, just for fun..

Q: What was your favorite game to play when you are kid?
A: start with Pinball & Solitaire..everybody knows that game,first game when a kid start to learn PC..haha..then growns up with Super Mario and now PS2 with my little brother at home...

Q: Would you be rather good looking or rich??
A: are this really a question? of course rich laa..Money is everything now & Everything is Money...so of course I would rather be rich than just a good looking face..hikhik, but still...Money is not everyhing..you guys are big enough to think is wisely..rite??hihi
that's all guys...thanks for spending your time reading this entry.
give your try..dont forget to paste your link/url at comment area okay??
i want to know your answer too...
sharing is caring!!

with love,
precious

Katy Perry - Firework

No comments:


Do you ever feel like a plastic bag
Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that tehre's still a chance for you
Cause there's a spark in you

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow

Maybe you're reason why all the doors are closed
So you can open one that leads you to the perfect road

Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know

p/s: inspiring.......

Nov 16, 2010

Eid ul Adha without them

No comments:
Salam,hye everyone... wanna share my feeling right now..waaaa..really2 sad. Being a 'PERANTAU' on Eid ul Adha,first tyme ever in my life..(sebak di dada dengar takbir berkumandang). One of special & huge memory to be remembered as a student & also individually. InsyaAllah, tomorrow morning I will go to Masjid UTeM to perform my Eid ul Adha prayer there. Wahhh..cm best ja,solat raya di UTeM ku 'Tersayang' hikhikhik. Dengar kata pihak UTeM pun wat korban,3 ekor lembu..ptg td pun aku tgk dh ada khemah utk majlis esok..insyaAllah..

To my abah, my mum & my beloved little brother, Aiman and Anieq.. I miss you guys.. such a sad sad day without u guys by my side right now. To my Toki & Tok, miss you too. Miss to see your smile & especially Tok dishes on 'pagi raya'...hukhuk. Wish you all Happy Eid ul Adha and wish me luck here okay..see you soon guys,mmuuaaahhhhh


perantau

2 comments:
salam..morning all, hope you guys doing fine out there..
mcm xleh caya, ni first tyme aku xbalik raya haji..
sedey nyer..tp nk wt cmne kn.nama pun perantau..
actually aku nk balik, tp xjadi balik sbb adik aku, Mira xblik
so aku pun xbalik la..cm xbest je Mira xda skali beraya..
temankan dia la kt Melaka ni..
lg pun, lepas raya masing2 ada paper lg
boleh la study utk 2 paper yg terakhir tu
lepas hbis final aku x terus balik sbb ada CCNA
kalo x silap, smpai 3 DIS...then lepas tu baru balik kot
insyaAllah.mudah2an..
rindu sgt kt mak, abah & adik2
rindu suasana kampung yg sgt menenangkan jiwa
duk kt negeri org ni xbest
mcm2 xda, especially bab makan..hoho
selain tu, kalo kt rumah, sedih ke..ada mslh ker..
terus peluk mak, setel lah semua mslh..miss that so much
mak..akak rindu sgt kt mak..tggu akak balik ye..
mmuuaaahhhh


Nov 15, 2010

I'M AN OWL...

No comments:

guess what???
i've stay up for whole lastnight!!
what am i doing?? there's no final paper today..
for what i'm staying up??
hohohoho
I'M AN OWL...
doing nothing..do some revise on Operating System with my dearest roomate, Jazigha
lol... what a surprise rite?? hakhak
okay..got to sleep now
really100x sleepy guys..
do me a favor, wake me up okay??
with some huge bang in comment area..hikhik
your big bang surely will wake me up
nite guys..ooppss..morning guys!!

with love,
precious...


myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)