blog tune

Followers

Aug 31, 2010

airmata wanita~~~

No comments:
"Saat Allah ciptakan wanita, Allah membuatnya menjadi sangat utama. Allah ciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga, bahu itu cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

Allah memberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan, dan mengeluarkan bayi dari rahimnya, walau seringkali pula, ia kerap berulangkali menerima cerca dari anaknya itu.

Allah memberikan keperkasaan, yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah, saat semua orang sudah putus asa.

Pada wanita, Allah memberikan kesabaran, untuk merawat keluarganya, walau letih, walau sakit, walau lelah, tanpa berkeluh kesah.

Allah memberikan wanita, perasaan peka dan kasih sayang, untuk mencintai semua anaknya, dalam kondisi apapun, dan dalam situasi apapun. Walau, tak jarang anak2nya itu melukai perasaannya, melukai hatinya.

Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada bayi-bayi yang terkantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat dideka pdengan lembut olehnya.

Allah memberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya, melalui masa -masa sulit, dan menjadi pelindung baginya. Sebab, bukankah tulang rusuklah yangmelindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak?

Allah memberikan kepadanya kebijaksanaan, dan kemampuan untuk memberika npengertian dan menyedarkan, bahawa suami yang baik adalah yang tak pernah melukai isterinya. Walau, seringkali pula, kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami, agar tetap berdiri, sejajar, saling melengkapi, dan saling menyayangi.

Dan, akhirnya, Allah memberikan wanita air mata agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus Allah berikan kepada wanita,agar dapat digunakan bilapun da inginkan. Hanya inilah kelemahan yang dimiliki wanita, walaupun sebenarnya, air mata ini adalah air mata kehidupan".


Aug 30, 2010

knp ALLAH temukan kita dgn org yg salah

No comments:
sekadar ingin berkongsi apa yg tlh dikongsi kpd sy di FB
lps sy baca artikel ni, sy mulai fhm akan hakikat hidup ini
cuba menyelami & memahami mksud di setiap 'point'
belajar menghargai hidup ini seikhlasnya
bersyukur dgn apa yg dikurniakan oleh Allah kpd kita
kdg2 kita manusia ni hnya thu mengomel jer
complaint tu...complaint ni..
tanpa kita sedar, nikmat & rezeki yg dikurniakn Allah buat kita amatlah besar..
belajarlah mensyukuri akan nikmatNya
insyaAllah jiwa akn lebih tenang
so skrg, sama2 kita baca artikel 'knp ALLAH temukan kita dgn org yg salah'

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang: antaranya......

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

Alhamdulillah~~~ ALLAH itu Maha Mengetahui segalanya
segala puji bg ALLAH atas taip2 kebaikan yg diberikanNya
so far my life was on the track
with Ramadhan blessing
with the feelings that family waiting for my come back to hometown
happy with friends
& last but not least, take care by 'him'
Alhamdulillah again~~~
this week was the last week I'll be at Malacca
current mode :: midterm & labtest
hope everything doing just fine for me,,haha

to someone::
I just wanna say that I'm sorry, I have too....for your own good, insyaAllah..amin....
I will put in mind your advice
"
..janganlah lupa
kebahagian, kejayaan
hanya dalam mentaati Allah
cara nabi Muhammad SAW
dalam setiap waktu dan keadaan
gagal bila perintah
tidak ditaati lagi .."

keep hoping & wishing this happiness never ends

LOVE & FAITH

I feel so relieve when I do something right

don't have to stuck, or get confuse

and I believe, all this came from Allah

as HE promise HE always be there

for us when we need HIM, insyaAllah...

ALLAHUAKBAR


Aug 24, 2010

berbuka....

No comments:
24/08/2010
3:33 AM


Assalamualaikum,,,hyep!!!
Alhamdulillah, everything doing fine today..
so do the 'gastric' thing,,huhu
so far so good; MODE: Happy_winkwink

hari berbuka dgn my lovely friends, Mcna Farahana & Mohd Norhafiz(wif her gf,,hehe)
happy sgt coz berkesempatan berbuka dgn diorg Ramadhan kali ni,,
kitorg g mkn kt Kota Laksamana,,Asam Pedas Claypot..
memg asam pedas terbaek ah yg pernah aku try,,part yg best coz 'PEDAS'!!!
Alhamdulillah,then after solat maghrib di Makhkota Parade,
we all balik la..coz masing2 ada test esok,,(sbb tu jgk la aku x tdo lg nih,leh plak update blog,hikhikhik) tp xpe, even kejap tp PRECIOUS...

ok la,,that's all for tonight, ngntuk lor,,,nt nk bgun sahur plak..
ok,,take care k guys..
Wassalam


Aug 22, 2010

is that the price??

No comments:
i'm so tired today..extremely tired..
oo Ya Allah,, plz cure my pain..
gastrik menyerang!!
bnyak2 sabar ea ain..insyaAllah, Allah syg org yg sabar..
so messy i think..
lot of work to do..
lot of thinking...(
huish,,nt cpt tua,hahaha)
org slalu ckp, 'kenang daku dlm doamu' tp bg aku,,pe la if xda org nk kenang aku dlm doa diorg tp insyaAllah..aku akn sentiasa kenang mrk dlm doa2ku....amin..
worrying about someone..
hoping the that person doing fine..
wanna take a new step but dun have the courage,,huhu
what a life problem...fed up!!!
[
best plak typing point2 ni, xperlu kot story meleret..tp xda la story sgt kot,,hakhak..]

as human being..normal person who live in this life, all i want just wanna be happy and free from mIseRy/pAin/huRT/suFFeR/ or any similar words to describe the sadness...and that happiness will come from our INNER PEACE which are far from disturbing emotion, anger, fear or suspicion. In my case or 'storyOFmyLIFE', so much sad moment i faced..crying was the 'thing' that couldn't miss in my storyboard of life....is that the price that i have to just for a bit happiness??


Aug 20, 2010

if leaving you.......

1 comment:
Assalamualaikum....wassup all???
agak terlmbat nk wish tp nk wish jgk,, SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA.. SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK.. Semoga Ramadhan kali ini memberi kita berlipat ganda rahmatNya...
esok dh masuk Ramadhan yg ke-11, so far how do u do guys?? hehehe
pd kaum2 adam, hope korang xda buat perangai ponteng2 ni ok?? be a good boy and Terawih cuba sempurnakan jika mampu..ambil kesempatan yg dtg ni dgn hati yg terbuka..insyaAllah pahala yg di janjikan berlipat kali ganda... and pada kaum2 hawa plak, if boleh puasa jgn buat2 uzur k,.keep our puasa well for this Ramadhan, insyaAllah...sama2 kita usahakn ea...

agak lama la sy x update blog ku yg tersayang ni kan?? actually xdala busy sgt, mksdunya if nk update this blog tiap2 hari boleh sgt sebenarnya tp disebabkn my life xda yg special sgt utk di share, so rasa cm mls nk update,,yela..blog org lain sume shared2 something yg best2, happening & happy jer..tp hidup sy ni x hepi sgt....bnyak mslh dr kegembiraan,huhuhu,,ter'touching2' plak tetiba..hahaha

my life was so boring actually,,try to make my life colorful with my own canvas but everytime the canvas wanna get dry, its raining,,and even myself couldn't save my own canvas..so, there's no colorful anymore...i was walking through time looking for an answer that i never get before. All this thing push me to take the wrong choice, how can it be this way?? only Allah knows..
I just can't help but keep wondering..why? why? how? can i? should i?....
keep wondering how everything could change
with or without my awareness..
some people search what seems to be in their life, same with me here now..
to find my true love and here i am....
with everything i wished for,,SPOILED by myself!!!

on my previous post, i've said tht i am trying to appreciate someone in my life now,,
i am taking a step to accept someone new in my life, someone who loves me with all his heart, someone who appreciate my presence in his life, someone who totally take care of my needed perfectly, someone who never neglect me and always be there whenever i need him, someone who really make me feel this life was beautiful, we smile together, we cry together and by asking me to let him inside of my world and life, and my answer to him is YES....
tht moment i said YES to him, he's the happiest guy in this entire world..
i've brighten up his life
i've completed his life
I AM HIS GIRL !!!!

but the reality was not as beautiful as i thought
i am thinking to much about him, without i realizes actually i'm not ready for all this..
i'm not sure with my own feelings
Ya Allah,,,i break his heart..forgive me!!!

If leaving you is the right thing to do, then I'll hurt myself to keep from hurting you, to keep you happy. When I realizes just how much you needs me in your life, I became afraid.
Here's the thing...I've already gone crazy once, I know what my limits are..and I can't stand any pain anymore, now I'm in pain again so I guess there's no more left for me here....


I wanna start this over again..but it's too late now...
Happiness not for me,,that's for sure.
REALLY SICK OF THIS LIFE!!

before I end this, i wanna say something to someone I hurt his heart..

Dear,
I've made my mistake
and now I don't know what to do except asking for your forgiveness
but I know, nothing with 'sorry'
So I try to hold onto a time when nothing mattered
and I can't explain what happened
and I can't erase the thing that I've done to you
I know I can't.
..

FORGIVE ME.........

senyumlah ain.....

No comments:
Senyumlah wahai ain
sudah kerap kau berduka
menangis megalirkan airmata
pedih menahan siksa

senyumlah ain sayang
dengan penuh ceria
mesra dan ikhlas
banyak hati akan senang
sahabat dan teman
dunia pun jadi terang

senyumlah dengan manis
agar hatiku suka
berbunga sentiasa
agar tidurku lena
dapatku pejamkan mata
sambil ku dakap peti kecilku


some pic of me & frens

No comments:





Aug 12, 2010

n.e.w

No comments:
such a torny path i've been through since he's not in my life anymore,,,
make myself stronger & stronger
struggling,,,arguing,,,i'm so tired
but life must go on...enough for me when i'm not forgeting Him and i know He always by my side as He promise..O Allah,plz give me strength for everything i have decided..
no one knew even i make a wrong choice or wrong decision,but still..
i just can't be in silence mode forever,,action must be taken..
now or never
so i did it,,,and now i feel it,,,
hoping everything gonna be fine..insyaAllah,,
i always hold on to my trust, i will always SMILE even mu heart hurts and even i couldn't brighten up my own life, i will brighten up other's life...
it makes me feel so relieve when someone relieve & happy..
as in this life, we have to give and take
but i rather choose to give but not to take..
sometimes i feels like when i come to someone's life, i will change their life become more complicated with my absence...do i need to be alone??hmmm....
but now,,i'm trying to give myself a chance to be happy with my own choice,,
as i always pray to Him, and now i guess i already get the answer,,
thank you Allah,,plz guide me Allah..
i like a baby without You by my side...
i dun care wht people wanna say on what i've decide,
i made the choice here,okay?? not you,not them,not anyone...ME..
so i can't have it both ways when its too complicated for me to look..
it's okay if i'm being a jerk,,
there's just no way around.........

and now, i am appreciating someone in my life..
after i put him aside from my heart..
i never open my heart for him..
but he still love me sincerely without hoping i will accept him..it's enough for him if i am friend of him..
he's totally a good man..
never hurt me,,
if before i was thinking that be in silence, ignore everything..will solve my confusion & problems..
but with him, i learned that silence just gonna make you hanging, hanging and hanging..
you should face it..
than you can let go the old bond and reach the new one.....


Aug 1, 2010

updated,haha!!

No comments:
assalamualaikum guys,,,wassupp...so sorry for making this blog slowly updated,,,no mood + busy = lazy....hahahaha! today i went to PC Fair@MITC with my friend & my rumate,,tp xberapa nk happening coz apa yg dicari ada yg xdpt..out of stock,hukhuk =(( but still satisfied la coz ada jugak brg yg terbeli sprt yg dihajati sprt SonicGear headphone, laptop skin, laser mouse & cooler,,esok mcm nk peg lg coz teringin nk cr mp4 plak,,hehehe =)) berblanja mcm nk bls dendam kot,haha!! actually sem lepas ada jgk PC Fair kt MITC ni tp aku x g coz tyme tu duit ckup2 mkn ja,,klau peg pown wt sakit ht ja coz xdpt nk beli apa yg dimahukan,,haha.. at night, went to Stadium Hang Tuah to give support to UTeM football player for the tournament,,it's final battle!! congrats for UTeM player coz berjaya kalahkan ALL STAR FC from MMU,,,even diorg ada kelebihan dgn player2 import diorg yg tinggi2 tuh,tp u guys terbaek!! Menang 3-0 style kot!!..CONGRATS again!!! TOMORROW event:: hang out wif my girls,,,ANA, JAZ & IQA...we gonna have so much fun!! a lot of thing happens lately,means, problem,,damn!! some of them solved but some of them not yet!! huh!! Ya Allah, permudahkan urusan hambaMu ini..beri aku petunjuk & hidayahMu semoga semuanya selesai dgn adilnya~~Amin~~~~


myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)