blog tune

Followers

Dec 29, 2010

Piala AFF Suzuki : FULL Time Result

No comments:

 

INDONESIA 2 - 4 MALAYSIA  



CONGRATS MALAYSIA TEAM!!




Dec 28, 2010

"takda pen laser yg dijual sekitar Stadium Bung Karno"

No comments:
 gambar hiasan sahaja

laser pen punya pasal kecoh satu dunia,haha
apalah nk jadi skrg ni, dulu xda pun jadi mcm ni
mula2 botol air, pastu mercun skrg laser plak??
sukan adalah sesuatu yg sihat & positif,
so perkara sprt ini x patut berlaku pun
hmm...agak2 korang sape la yg mulakan gejala keganasan dlm sukan ni ek?? sngat2 x patut. Kita semua kan bersaudara, so x perlu la ada isu2 mcm ni lg..Majulah Sukan Untuk Negara!!

Alhamdulillah, katanya kt Jakarta, x da vendor yg jual pen laser di sekitar Stadium Bung Karno..bukan takut,tp risau perkara yg x elok berlaku.. Ambillah pengajaran apa yg dh berlaku sebelumnya.. 
Apapun,setiap yg berlaku pasti ada consequences nya.
so fikir dlu sblum buat,safe play okay!!
dan kpd insan yg terlibat dgn isu laser di Bukit Jalil hari tu, bertaubat la..x baik taw aniaya org. Wlaupun pd pandangan korang ia nya x serius tp ia tetap mengeruhkan keadaan. Rasanya x perlu la kita nk laser me'laser' ni utk distract mereka, x da faedah pun. Support team kita dengan baik, dun be noty2 okay!!

Anyway, all the best for Malaysia team for the battle tomorrow. Doa rakyat Malaysia sentiasa bersama kamoo. Semoga kejayaan yg bakal diperolehi dpt merubah persepsi kita terhadap kemampuan skuad bolasepak Malaysia. InsyaAllah..


 

Dec 27, 2010

true best friend

No comments:
 

So windy here,its gonna rain I guess. Seems the surrounding know what am I'm feeling right now, I'm giving up most of the time. Every time I face problem or trouble, I just keep to myself. I don't want anyone be by my side. I shame of myself & I feels like there no more hope for me. This depression keep coming since this last 2 years. Something I regret so much. Something really really stuck in my head & I couldn't find the solution except than face it terribly. And every time I get through it, its getting harder and harder to swallow it. So pain, so suffering. Even I'm not a little girl anymore which is need her mum to lead her to walk but my strength & spirit so little. I'm so weak. Easy to get depress & I already lost my positive thinking as this while. I guess I lost myself. I don't want ask why all this happening to me because I hold tight that everything happen must be a reason, either its good or bad reason or not, it still a reason. So as a good Muslimah, keep the faith & believe to Him. InsyaAllah everything's gonna be alright. 

When you in tough & complex stage in your life, one where your true best friend is yourself. Try to discover all the good things about you even tiny tiny one..how small it is, don't be shame for it. Because it will help you grow & mature. Its was an extra when you have someone you can trust to talk to, to share to..so appreciate them. Is it so precious when you having someone who you can trusted just when you need them?? Of course it is precious guys.. At least it keeps you away from giving up so badly or suicide, the worst, Nauzubillah... Actually having the courage to open up makes the healing process of your depression started, so be proud of it.

Writing this also an effort to continue the healing process. At least I'm trying to get the cure. Wish me luck for the progressing. I'm so sick..emotionally. 

congrats2x

No comments:
Assalamualaikum semua..
Selamat Pagi & Salam 1 Malaysia
wish all have great day
 
first of all, congrats to Malaysian team
3-0 is a big score!! Alhamdulillah
do the best for the next game guys!!

forget about the 'laser' thing
focus on strategy & doa
insyaAllah, victory will be ours.
bashaaa!!

Dec 23, 2010

coretan

No comments:
sgt seronok hari ni
aktiviti: mandi hujan
saya sangat suka mandi hujan
menyamankan
feels so great!!

buat adikku Aiman
Alhamdulillah, Aiman dpt 3A,4B,2C
tingkatkan usaha utk yg akan datang syg
doa akan sentiasa mengiringi Aiman
chayokk!!

hujan2 mcm ni 
sgt best mkn keropok lekor
bersama family, I'm gonna miss this
I've done something today
make things clear between us
it just started, don't know what will happen
wait for him to respond
I have to finish it
something between us need to be settle down
or I will keep on hurting others
InsyaAllah, everytings gonna be fine.

Morning Sunshine

No comments:
Assalamualaikum, Selamat Pagi Semua
how u feeling today?? ME??
I'm Feeling Goooodd

anyway,have a great segment lastnight with Mr.Ben
and he said I was cool,yeaahhh
check this out (mine is Nor'aen),click here!
anyway, it was fun & at the same time meets new blogger
Alhamdulillah, Silaturrahim terjalin.

and for my little brother Aiman
I wish you all the best for today; PMR results
you must be so nervous right now,siap mintak mak singgah kedai nk beli chewing gum
kajian mnunjukkan chewing gum blh kurangkn nervous,hehe
Doa akak sentiasa utk Aiman,all the best to you again!!

OK lah, I out dlu,nk breakfast!!
MENU: Mee Goreng Mak yang sgt special & Teh Tarik
smbil2 layann You're Beautiful
dh kali ke  berapa ntah aku tgk citer ni


Dec 22, 2010

KEPANTASAN MATA BLOGGER

No comments:

1) http://lilyelisaabubakar.blogspot.com/ - LILY ELISA BT ABU BAKAR

2) http://fiarcacoutura.blogspot.com/ - INDRA AMIRRUL

3) http://www.borakkosong.com/ - EDDIE YUSTIN

4) http://www.azfar9897.blogspot.com/ - AZFAR / UJANG9897
5) http://www.benashaari.com/ - ABG BEN ASHAARI


pendapat i pasal segment ni:

oklaa...not bad
boleh buat lg but improve sket coz
ada sedikit kekeliruan utk header no.4
coz kt lappy saya, font 'erti' tu xsama dgn snapshot dkt entry kt blog abg ben.. so agak confuse kt situ..
anyway, still ok..



KEPANTASAN MATA BLOGGER

3 comments:

new segment by BEN ASHAARI

kata abg ben '
SAPA CEPAT DIA DAPAT'
very interesting
tetiba plak jd gelabah & nak post cepat2
pelik kan?? anyway, that's human being
very like to get challenge
pepatah melayu
'
PANTANG DICABAR'

so here i am abg ben
i'm fighting too
xtaw la sempat ker tak..hakhak


something between us.....

No comments:

Sometimes we argue we have our disagreements
But there is something between us that will hold true
I can't always tell you or put into words
Cause my emotions don't seem to come out right
It's like the things we've been through
Don't mean shit
When you can just turn your back and walk away

Just trust me the problems won't go away
If we don't try to work it out
Don't turn your back it's not over yet
We've got to learn to forgive and forget



Dec 13, 2010

EVISU JEANS FOR SALE!!

No comments:
all for RM 120
available size 28,29,30,31,32,34,36,38
good quality & condition
(click on image for bigger view)


EVISU VS PAUL SMITH STYLE



EVISE RED & WHITE STYLE



EVISU FRONT & BACK POCKET STYLE


for order SMS 017 9778914
SERIOUS BUYER ONLY



Dec 12, 2010

pagi Ahad yg Harum,,

No comments:
Assalamualaikum
hye guys..wassup??
haa...semua dh mndi blom ni??
ker tgh syok tdoq lg??
(ehh, terkeluar loghat utara plak, haha)
anyway..skali skala kita bgun awal
apa salahnya kan..
murah rezeki, InsyaAllah


lepas subuh td aku terus bgun
dh mndi..so of coz la now i dh wangi taw
pagi ni mak siapkn nasi goreng
sblum mak g ofis..sbb anak sulung dia
yg degil ni diserang gastrik,hukhuk
thanks mak,mmuahhhh
then aku buatkan mak roti planta
mak nk bekal buat breakfast
kata mak, dh boring mkn nasi..
(actually mak nk diet sbnarnya,hihi)

xsabar nk mkn, perut aku ni kena servis
encik gastrik dh menyinggah dr smlm lg
tdo mlm td pun mcm xtido jer
tu la ain..sape sruh ko xmkn smlm
kn dh kena marah...hukhuk

than bila abah hntar mak g ofis
aku setelkn apa yg blum setel kt rumah
basuh pinggan & sinki
dan jemur kain
td mak sempat skali bautkan skali
lauk utk lunch, Ayam Masak Serai
harum satu rumah pagi2 Ahad ni
cyg mak taw...
so nt aku just tanak nasi
sediakan sayur sket utk lunch
hehehehe
(bkn xreti masak taw, tp saje nk manja2 dgn mak)

hari ni ingat nk kemas2 bilik,
kemas2 rumah sikit
xda la semak sgt tp bnyak brg
yg xduduk kt tmpt yg betul,haha
so lets working!!

okay la guys,smpai sni dlu ea
AIN doakan korang sume sihat2 slalu
jalani hari ni dgn ceria
dan jgn lupa utk senyum..
jadikan hari ini lebih baik dr hari semalam
wish u guys all the best ok

LOVE U ALL


Dec 11, 2010

NEW STUFF!!

No comments:
hye guys!!
new stuff is here
grab it while u can
very good quality & fabric
comfortble
suitable for teenage
especially muslimah

all FREE SIZE
all with RM38 only
FREE POSTAGE

common guys!! grab it!!
(click picture for bigger view)

long sleeve & 'labuh'
red (box pattern)

long sleeve & 'labuh'
green (box pattern)

long sleeve & 'labuh'

long sleeve & 'labuh'

half sleeve & 'labuh'
can modify to short sleeve

half sleeve & 'labuh'
can modify to short sleeve

batik lukis Terengganu
special offer

batik lukis Terengganu
special offer


INTERESTED???
SMS 014 5368210 for order
with the blouse CODE
SERIOUS BUYER ONLY!!
also at comment area..



Dec 9, 2010

FB New Profile_Tour

No comments:
di saat suma fren2 aku kt FB melayan profile baru, aku xtahu apa2.. aku xleh pun nk tgk profile FB baru aku.. xda pun button 'Get New Profile' kt profile aku,hukhuk.. tup2..td aku online..baru lah button tu muncul.. pe lagi...aku pun klik lah.. boleh tahan la profile baru nih, xda lah gempak sgt pun bak kata omputih, 'Not bad....' so, aku layanlah New Profile nye TOUR..








haa.. semalam aku makan ubi kayu.. syok habis, hujan renyai2 kt luar smbil mkn ubi kayu yg panas2 tu...sedaaaapppp. sape2 yg blom try ubi kayu ni..try la... x rugi beb.. makan dgn gula pun best tp manis la sikit,huhuhu...


HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!

No comments:
Glitter Graphics

SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG

Semoga Sayang Gembira & Ceria Selalu
Dikurniakan Kesihatan Yang Baik Dimurahkan Rezeki Semoga Sayang Di Bawah RahmatNya Di Samping Keluarga Tersayang

Terima Kasih Atas Segalanya
Kehadiran Lap Dalam Hidup Nor Memberi 1001 Pengertiaan Terima Kasih Atas Pengorbanan Lap Terhadap Nor Terima Kasih Kerana Sentiasa Ada Untuk Nor Semoga Hubungan Yang Terbina Berakhir Dengan Sesuatu Yang Indah

Thanks For Giving Me Your LOVE

actually.. it's more than that

Thanks For Showing Me What is LOVE









Dec 7, 2010

DULU..ku pernah menyintaimu,,,

No comments:

Dulu...ku pernah menyintaimu
sangat mencintaimu, setulusnya
ku berikan seluruh perhatianku kpdmu
ku jaga hatimu, ku bahagiakanmu
di mana ada kamu, ada jua aku
bila aku memerlukan, kau ada di sisiku
bila kau memerlukan, aku ada di sisimu
kenangan demi kenangan
kita cipta bersama-sama
melalui saat-saat indah bersama
suka & duka dikongsi bersama
tapi...............
inilah dikatakan asam garam kehidupan
tak akan dpt lari drpd pertelingkahan
sayangnya kau tidak seperti yg ku harapkan
kau tidak memahami hati seorang wanita
hati ku kau guris halus
setiap pertelingkahan, airmataku mengalir
bicara kau kasar, perhatianmu entah ke mana
tak pernah sefahaman
kau abaikan diriku, perasaanku
aku tidak selalu ada dalam hari-harimu
kau sakitiku, aku sabar
kau buat aku sedih, aku sabar
kau hancurkan hatiku, aku masih jua sabar
bagaimana lagi harus aku buktikan sayangku padamu
tapi kau tetap jua melukai perasaanku
namun 'sabar' selalu menemaniku
cuba mempertahankan hubungan kita
kemaafan ku berikan kepadamu
betapa kuat & dalam sayangku kepadamu
tapi sayang...kau tidak menghargainya
kesalahan demi kesalahan
kesilapan demi kesilapan
pengabaian demi pengabaian
penyiksaan demi penyiksaan
hanya itu yang kau dapat berikan kepadaku
ya, memang kau akui kesalahan yang kau lakukan
kau berikan aku 1001 alasan
pujuk rayu kau berikan padaku
kau berikan aku 'maaf' di atas setiap kesalahanmu
namun begitu, kau tetap jua ulangi
kau terus ulang, ulang & ulang
tanpa menyedari
hati & jiwa ku amat sakit
kau selalu mengucapkan kata-kata sayang
tapi kau tidak tahu apa mksud disebaliknya
cemburu mu membakar cinta kita
sayang mu menyakitiku
cinta mu amat menyakitiku
aku redha dgn perpisahan yg aku pinta darimu
aku cuba hidup tanpa mu
aku boleh, aku kuat
setelah sekian waktu hidup tanpamu
aku terbiasa, aku tanpa cinta


sejak itu, aku mula berfikir
cinta bukan untuk aku
setiap insan baru yg hadir dalam hidupku selepas dirimu
hanyalah kawan bagi ku
hati demi hati aku lukai
kerana aku belum bersedia utk menerima cinta baru
kerana kau masih di hati ku
kerana kau masih insan yang aku sayang
aku masih menanti mu
masih menanti bukti cinta mu terhadapku
ku akan terus tetap menunggu
sehingga suatu ketika....
hadir seorang insan
insan yg tidak pernah ku ketahui latar belakangnya
kami berkawan sprt yg lain
hari demi hari kami lebih mengenali
dia berbeza & slalu mencuit hati
kawan yg baik
pendengar yg setia
pemberi nasihat yg baik
dia juga sgt mengambil berat akan diri ku
tidak pernah menyakitiku
& sgt memahami jiwa seorang wanita
keselesaan bertukar kpd kerisauan apabila....
aku mula merasakan dia merasakan sesuatu terhadapku
kasih & sayang..
aku mula tidak selesa
aku risau & susah hati
aku buntu
aku tidak mahu melukakan hati sesiapa lagi
aku harap apa yg aku rasa tidak benar
namun, lama kelamaan
hati ku semakin kuat mengatakan
dia betul2 merasakan sesuatu terhadapku
lalu, aku mengambil keputusan
untuk terus bertanya kpdnya...
tanggapan ku memang tepat
dia menyayangiku
aku terpaksa berterus terang kpdnya
hatinya hancur bagaikan serpihan kaca
dia sedih, tidak dpt menerima
cuba memujuk ku utk memberinya peluang
tp aku tetap berdegil dgn keputusanku
maafkan ku kerana melukai mu
tetapi......
dia tetap ingin meneruskan persahabatan dgn ku
katanya, cukuplah aku ada dlm hidupnya
walaupun sebagai teman
dia tidak mahu kehilangan teman seperti ku
different, totally different
terus mencuba & terus mencuba
hanya maaf dapat ku berikan padanya

kerana....
aku masih menanti kau utk datang kepada ku
kau tetap juga tidak muncul
khabar mu hilang dari hari-hariku
adakah kau sudah melupakan ku??
adakah aku tidak lagi bermakna buat mu??
tidak kah kau tahu
hati kecilku amat merindui mu
hancurnya hatiku bila memikirkan
cinta & sayangmu tidak sekuat
cinta & sayang ku terhadap mu
airmata terus menemani ku
aku tidak dpt menerima kau telah hilang dari hidupku
mana hendak ku buang cinta ini?
mana hendak ku buang kasih ku ini?
mana hendak ku buang sayang ku ini?
mana hendak ku buang semua kenangan kita?
sedih nya hatiku tiada siapa yg tahu

dalam ku cuba melupaikan mu
dia terus mencuba untuk medapatkan cintaku
dia bagi aku ruang
dia bagi aku waktu
dia bagi aku harapan
dia bagi aku kekuatan
dia bagi aku perhatian
dia bagi aku kasih sayang
dia bagi aku impian
yang tidak pernah aku dpt drpd kau
dia juga berikan aku cinta
tapi cinta & hati ku masih pada kau
hanya Allah yg Maha Mengetahui segalanya
betapa pedihnya hati ku

kawan2 menasihatku utk melupakan cinta kau
terima cinta dia yg terbaik buat diri ku
sungguh sukar bg diri ku membuat keputusan
aku berfikir & terus berfikir
berbekalkan doa pada yg Esa
aku harap aku dapat sedikit petunjuk
Alhamdulillah...
kau ku lupa, dia ku terima
dgn harapan cahaya kegembiraan
akan datang padaku.. InsyaAllah
walau pun perit, ku telan jua
mengenangkan tiada lagi cinta dari kau
ku harus teruskan jua hari2 ku tanpa mu
mungkin apa yg terjadi
ada hikmah sebaliknya
Alhamdulillah
dia buat aku gembira
hanya tawa yg ku kenali sejak mengenal dia
jika airmata yg hadir,
hanyalah airmata kegembiraan
setiap bahagia yg dia beri
akan ku tanya pada diri ku,
adakah aku berhak atas kebahagiaan ini
bila persoalan ini muncul,
hubungan kami bagai dilanda ombak kecil
aku menjauhkan diri drpd dia
bersikap dingin terhadap dia
aku takut..
aku takut...
kalau2 aku hanya mempergunakan dia
utk melupakan kau
aku sering merasakan,
aku sudah tersilap langkah
aku tidak patut menerima dia
padahal aku tahu aku belum bersedia
sekaranng, aku juga yg sakit
sedih seorang diri
namun....
dia tetap bersama aku
menemani hari2 aku
membantu aku melupakan kau
setiap tangisku di berinya tawa
kehadirannya amat menyenangkan
aku selesa dengan dia
aku tidak lagi takut
dia selalu berkata
dia menyayangi ku sepenuh hati
dia tidak akan meninggalkan ku
dia akan sentiasa ada utk aku
dia menerima aku seadanya
bagi dia aku berhak di atas setiap kasih,
sayang & cintanya terhadap ku

namun....
aku tidak jua serik2
aku masih berharap
aku mahu pastikan kau benar2 tiada lagi untukku
kau ku cari, ku luahkan semua yang terbuku
1000 kali terkilan & kecewa
bodohnya aku
kau memang bukan untuk ku
kau menyalahkan ku
kata-kata kau...
kau tidak lagi menyintai ku
kini, ku pasti
sekuat mana aku cuba pertahankan cintaku padamu
tiada lagi cinta itu
kau telah pun melupakan ku
dulu...ku pernah menyintaimu
kini...kau adalah kenangan bagi ku


buat dia yg mencintaiku
ku mohon maaf jika aku mengecewakan mu
maafkan aku krn mengabaikan perasaan mu
namun ketahuilah
apa yg aku lakukan,
adalah sebagai permulaan utk kita
melukai mu sgt menyakiti ku
ku harap,
kau izinkan aku utk memiliki cintamu
izinkan aku utk membahagiakan mu
terima kasih di atas setia mu terhadap ku
doaku sentiasa mengiringi mu



Insan Istimewa

No comments:
Assalamualaikum..Selamat Pagi Semua
Salam Ma'al Hijrah 1932
korang sume watpe cuti2 ni??
hopefully isikanlah masa yang ada ni sebaiknya
cthnya luangkan masa yg ada ni bersama keluarga tersayang
tak perlu la nk lepak2 kt luar dgn kwn2
hargai keluarga sementara mereka smua masih ada
dan juga hargai kudrat yg diberi olehNya sebaik2nya
krn ada insan yg tdk bernasib baik sprt kita
pagi2 ni aku bangun, siap2 nk pergi pasar dgn mak & abah
sementara tggu smue bersiap, aku tgk
MHI TV3
ketika itu pengacara TV3
Wardina Safiyah & Nurul Syuhada Nurul Ain
sedang menemuramah seorang insan istimewa
yang bernama Mohd Sukur Ibrahim, berasal dr
Sg.Udang, Melaka
beliau tidak mempunyai tangan & kaki yg sempurna
tetapi masih lg menjalani hidup sprt biasa sprt insan2 lain
beliau sekarang sedang belajar di UKM, course Software Engineering (IT)
Ya Allah, betapa kuat semangat dia utk mghadapi hidup
yg penuh dgn cabaran & dugaan ni
Aku sgt berbangga mengetahui kisah hidup beliau,
sangat2 memberi
1001 pengajaran & inspirasi buat diriku
Renung2kanlah,,,

actually aku baru je balik dr pasar ni
baru je lepas bekpes dgn family; Nasi Kuning Special
pagi2 td kt sini hujan sgt lebat, air depan rumah pun dh bnyak balik
so pergi pasar pun lewat skit lah
bnyak beli brg2 hari ni, mak nk masak mee kari..yummy!!
hari tu kan aku ada cerita pasal ubi kayu...ingat x??
haaa.. td aku & mak cari ubi kayu,
jumpe jugak.. memang syok lah mkn
ubi kayu tyme2 musim hujan cmni
aku beli barli.. teringin nk minum
barli susu panas
kalau u all nk tahu, barli susu panas ni dh jdi favorite baru aku
sblum ni xpernah suka pun,hikhikhikhik
anyway,
CONGRATS to LIVERPOOL
menang 3-0 dgn Aston Villa awal pagi tadi
kpd Liverpool Haterz.. stop calling us Loser ok??
hehehehehehehehehe


Dec 6, 2010

Salam Ma'al Hijrah 1432

1 comment:

Assalamualaikum semua
Salam Maal Hijrah 1432 buat semua muslimin & muslimat
Alhamdulillah...
buat pengetahuan semua,waktu masuknya tahun baru Islam adalah pada waktu maghrib, bukan pkul 12 tgh mlm sprt tahun baru masihi tu..kebiasaannya..
kita menyambut tahun baru Islam dgn membaca doa akhir tahun & awal tahun, tp tu la..kdg2,majoriti drpd kita lupa akan perkara ni semua. Lebih mengagungkan tahun baru masihi yg disambut dgn konsert & bunga api. renung2kanlah..

sedikit mengenai Awal Muharram ni,
atau lebih dikenali dgn Maal Hijrah
merupakan hari yg penting buat semua umat Islam
memperingati penghijrahan Rasulullah
dari Kota Makkah ke Kota Madinah
pada tahun 622 Masihi
1 Muharram juga merupakan hari pertama
dalam takwin Hijrah

sempena Maal Hijrah
mudah2an kita semua sama2 menghayati erti sebenar hijrah
tanamkan azam yg kuat dlm hati, sama2 hijrah dr sesuatu yg buruk kpd yg lebih baik, sesungguhnya Allah suka kpd sesiapa yg tahu akan salahnya, Allah benci pd sesiapa yg tdk tahu akan salahnya, & tidak mahu berubah ke arah yg lebih baik

Ya Allah Ya Tuhanku
seketika di akhir tahun ini
InsyaAllah akan muncul tahun baru yg ceria
Engkau muliakan & sayangi hambaMu ini
berkati keluarganya
sihatkan tubuh badannya
limpahkan rezekinya
jauhkan drpd fitnah , penganiayaan & pghinaan
suburkan benih keimanan dgn penuh rasa kasih sayang
serta taqwa tanpa alasan
Makbulkan doa & cita2nya yg murni
Amin Ya Rabbal Alamin..


Dec 5, 2010

alkisah borink nyer pasal

2 comments:
Assalamualaikum
alhamdulillah, hari ni cuaca dh panas skit
tp skrg ni dh mendung2 skit
mlm ni hujan la kot
actually xda pe pun nk story hari ni
tp post jgk coz rindu kt u all
hehehehe
so korg sume layankan je la apa yg aku post yer











haa..kalau korg nk tahu
ni semua favorite aku
actually bnyak lg
tp xlarat dh nk upload
next tyme la
kalo korg nk kenal sape diorg ni sume
korg leh klik kt gmbr satu2
Enjoy Surfing..!!


Dec 4, 2010

story mory saya

No comments:

Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia..how u doing guys?? wonderful?? same here... having a good2 day here. 'Kampung' is the best place isn't it?? very sentimental.. hari ini, dh satu hari asyik hujan jer, x stop2..syukur alhamdulillah kt sini x bnjir.. tp depan rumah aku ni bnyak air.. ptg td aku & family pergi kenduri kt mkcik sblh abah.. anak dia kawen, so mknanya kazen aku la..hehe. Wah3...mkn nasi minyak pns2 dlm suasana hujan sgt syok...syokk hbisss...di tmbah plak dgn perasaan aku yg memg dh lama teringin nk mkn ns myk org kawen..so hari ini dpt jugak merasa.. Alhamdulillah..


Oh ya..smlm aku x update pun pasal story mory aku weekend bersama mak di rumah dan dapur..hehe. Seronok...utk menu pagi mak buat laksam, (bkn laksa tau,haa..) tengahari mak buat nasi goreng sbb laksam ada lg..ptg plak mak buat pengat pisang.. sgt2 heaven bila dpt merasa masakan mak yg ku rindui... memg best sgt dengan cuaca yg sejuk & hujan..mkn pengat pisang mak,memg terbaek dr ladang..hehe. Dulu mak & abah pernah cite kt aku ngan adik2.. Masa mak kecik2 dlu, bila tyme tengkujuh mcm ni,pisang & ubi kayu la yg menjadi santapan utk mengisi perut.. Toki dulu nelayan, so bila musim tengkujuh x dpt turun ke laut, cuaca x elok.. so nt Tok (nenek) akan prepare awl2 sblum tengkujuh, stok mknn sprt pisang& ubi kayu.. nk tahu knp kena simpan stok bnyak2 kt rumah?? sbb dulu kerap banjir.. Rumah plak dkt dgn sungai (rumah yg aku stay skrg) benteng yg ada skrgni,dlu xda pun..sbb tu kerap bnjir bila musim tengkujuh.. Alhamdulillah skrg bila benteng dh di bina, banjir dah xda..tp kadang2 pernah la air pasang..kalo air pasang tinggi, kt lutut jgk la naiknya.. Walaupun aku x berapa nk ingt sgt zaman2 kecik aku semasa aku tinggal dgn Tok, tp satu yg aku ingat.. masa Tok jaga aku, aku pernah temankan Tok hantar Toki kt jeti sblum Toki turun ke laut...dlm perjalanan nk ke jeti tu, Toki yg dukung aku.. bila Toki dh naik bot,aku & Tok akan lambai2 kt Toki...biasanya Toki ke laut selama seminggu.. & Alhamdulillah biasanya bnyak hasil yg Toki dpt.. Bila ingat2 balik zaman dlu2,best sgt..sgt berbeza dgn zaman skrg.. dan aku bersyukur kerana dilahirkan dpt merasa semua keindahan ini..Alhamdulillah.. I love my family..


InsyaAllah tahun depan adalah tahun yg meriah utk keluarga besar aku sama seperti tahun ini.. Tahun ni, Pertunangan Ucu, Pertunangan & Perkahwinan Ucu..InsyaAllah tahun depan akn berlangsung Perkahwinan Ucu dgn pasanangannya & juga Pertunangan kazen aku..Along,cucu pertama Tok & Toki, anak sulung kpd Ayah Long. Wahh..alhamdulillah, x lama lg mesti Along pun akan kahwin.. Tak lama dh..nanti Tok & Toki akan dapat cicit...hehehe. I'm happy for them.. Hari tu pun, masa mlm first aku smpai rumah, Tok & Toki ada singgah rumah..miss them so much. Tok ckp aku makin sihat,hakhak...dlm2 ngusik,Tok sempat lg ckp,'sempat ke x Tok nk tgk Ain kahwin..'aku harap Tok & Toki bkn saja sempat tgk aku kawin tp aku nk mereka masih ada di saat aku melahirkan cicit mereka...(hehehe...ter emo plak,aku syg Tok & Toki taw..syg sgt,hnya aku yg tahu betapa aku memyayangi mrk). Hargailah mereka sementara mereka masih ada di depan mata.


Ok2..enough with the story,lets move to another story...(story la sgt...kihkih) Tadi ondaway balik dari kenduri, kitorg singgah kt Gong Kapas,berdekatan dgn SMA Khairiah..area kuih2 tradisional Terengganu di jual..mcm2 taw. Klau x silap aku, tempat ni pernah masuk paper.. Kalo nk nk cari kuih muih Terengganu, kt sini la tempatnya..sume ada taw..best2.. tadi masa aku pergi kuih pilihan kuih xbnyak sgt, x sure la samada dh hbis atau x bnyak jual sbb hujan.. Aku beli kuih koleh kacang.. Aku rasa suma tahu kot kuih ni,wrna hitam2.. Hitam2 jgk tp manis taw dan juga sedap.. Nak tahu lebih lanjut pasal kuih-muih kt situ, klik sini.. post entry drpd rakan blog saya=))



Dec 2, 2010

freezing + moonson + beauty

No comments:
ASsalamualaikum guys...dh dinner bl0m? kalo bl0m,lupakan jela..dh lewat..x elok mkn2 lewat nt pewoott buncittt...hakhak.. (tp kalo ak,ak mkn jer..dh lapo,mkn jer la..wtpa tahan2 kan? hahahahaha..pemikiran inilah yg mbuatkn aku gumukkss sikalangg..adoyaii...) tp tu la, kata org, bila hati sudah dimiliki, gumukss pun dh xkisah..hahahaha..betul ker cmtu?? yerla..kalo si dia x kisah, line clear la..hihihi
dari pagi smpai la saat dan ketika ini,hujan x stop2 lg..tp alhamdulillah, so far cni x bnjir lg..just bnyak air la kt luar tu..dh bertakung2..bila hujan x brenti, so keadaan menjadi sgt2 sejukkk...I'M FREEZING!!! dh la x berapa nk sihat..hukhuk...bnyak2kan bersabar, smua ni nikmat & ujian dr Dia buat hambaNya..(jgn nk bnyak merungut sgt,bersyukur sket..oh ya, lg satu kn...hujan2 ni,perut asyik menyeru mknn jekk..hoho..mamposs aku!!)

yeyyy!!! esok dh weekend..so mak ada kt rumah.. bestnya!! mesti bnyak aktivit esok especially kt dapur...yummy!!! hmm.....actually aku ada hajat yg belum kesampaian, tu yg ada resah2 sket..x senang duduk la katakan...apa ek?? haaa..mana leh btaw..nt2 la I story mory kt U ols yer..kihkihkih.. MONSOON CUP dh start, seronok la mat2 saleh tu main kapal layar kt kmpung aku..yerla, hujan & angin tu memang cabaran la utk sukan kapal layar ni..bru bestt & bru bersaing...(poyo jer..mcm taw sgt sal kapal layar..ehmm3..cover2) game tu dh start 30 NOV '10 hari tu..all the best for all teams..hujan2 pun korg semangat nk maen yer...sejukk woo..anyway,all the best & hope this event akan terus maju..go go!! chayok chayok!! bashaa!!

Allah not promise to us that this life gonna be easy but
Allah will always be there whenever we need Him..

so that what I always put in my mind..I hold on that coz it will make me stronger
I wouldn't say 'so far so great' coz my life not great..
I also wouldn't say 'so far so good' coz my life not so good..
but I will say 'Alhamdulillah....'
being grateful in our life is the best motivation for our inner beauty
inner beauty is the precious thing that not everyone would have it
Its good when you realize your mistake & fix it
rather than someone who always think they were right
don't get burdened by your regret feelings
don't get burdened by your ability to wake up from the wrong path
its a gift..not everyone have it..take it & face it even its so so so so so hard..
run is not the solution, it will make you more suffer & miserable
and...if someone's coming in your way to help you fix it
don't ignore them, don't think that you strong enough to get through this
accept them, talk to them, share with them, let them help you
insyaAllah..you'll understand what life is all about..


Dec 1, 2010

i love RAIN

No comments:

Nabi SAW bersabda " Berdoalah pada waktu mustajab doa iaitu sewaktu pasukan tentera bertempur, sewaktu mendirikan solat dan ketika hujan turun" ~~~Hadis riwayat Abu Dawud~~~

I do really love rain, cold..so refreshing
for others maybe they would choose to just stay inside when raining outside
but for me, i will go outside & feels the drop of rain..
enjoy the rains, let my skin to feel the coldness & refresh my mind as well
usually I'm doing this when I'm at home, my pleasure..
other than home, I have to think a lot thing
such as, what other people might said when I playing around in the rain
some people might criticism and some maybe not
hello!! I'm a big girl OK!! so a lot of criticism will come out
after all, there are also some religion matter i should think of
when I want to playing outside in the rain, its about my ethics as a Muslimah
so that's why i always take the opportunity when I'm home
I would always laughing when get reminded about my childhood
oh god..so fast time passed by..I'm 22 now!!
I know I can't stop the time..just wish it could slower,huhu

(p/s: RAIN artis korea tu pun aku suka gk...hehehehe)



myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)