blog tune

Followers

Dec 26, 2012

the SAD ending of MERLIN

2 comments:
The Diamond of the Day
Part One and Part Two
Finale Season of Merlin Series

  very touching and sad ending
I'm kinda sad and disappointed Merlin is over
feels like rush ending
so many thing I wish to see in this final episode
but it didn't

they could have done more with Aithusa, especially since we knew the Great Dragon was dying, we could have seen a shot of Merlin training Aithusa for good.
and Gwen should have at least been pregnant
it would be better for "The Once and Future King"
to refer to Arthur's heir
and not to likely Arthur coming back from the dead

why is it like the writer rushing to end this
I want to see more...huhu
but some said, great story will have their end
maybe Merlin fans will have to just accept this :(

the part that the most touch my heart is 
the moment when Arthur saying 'Thank You'
to Merlin and he's dying :(
here some of the Merlin Series photos
enjoy !!

















Dec 24, 2012

changing the tune

No comments:
ASSALAMUALAIKUM SEMUA (^_^)

alahai sejuknyaaaa...
changing the tune of my blog for a while
kinda old-school
but sounds perfect to me
 in this rainy day
enjoy!!!
(lagu yg Ain selalu nyanyi takda plak kat fullmusik,huhu)

ALHAMDULILLAH
kenyang sangat berbuka tadi,hee
ikan patin masak tempoyakk lagiii
memang my favorite everr!!
ayam goreng berempah pun ada
dan juga yang wajib ada
sambal belacan.

dah 3 hari cuaca macam ni
hujan je tak berhenti
rasa macam ketepuan udara tinggi sangat
sampaikan kalau sembur ridsect 
asap putih dia lain macam
mandi of coz la sekali sehari je
sejuk giler
hahahahaha
nak amek wudhuk nak basuh muka
pun menggigil tau

okaylah thats all for now
see you next entry

xoxo
A.J

eh lupa plak, hari tu Ain ada kata nak share gambar kazen Ain yang kembar tu kan, here we go, introducing Syahir dan Syakir. tengah2 tu adik bongsu Ain yang konon muka bengiss tapi manja dia Ain je tahu.

 
Esok kembar dah nak balik Shah Alam
dah tiga minggu rasanya diorang stay rumah Ain
nak main dengan adik Ain si Anieq Iqmal tuuu

Dec 20, 2012

kenyang ! burrppp,hahaa

No comments:
ALHAMDULILLAH
hari ni puasa ganti mak temankan sekali
disebabkan bahan2 nak masak dan kurang
so hari ni mak beli lauk je
Kari Ikan Tenggiri
sedaaapppp

ain goreng ayam sket, 
potong buah, rocketmelon,
sambal belacan wajib ada!
dan buat teh panas
layannn
minum cuaca sejuk2 ni
dah banyak hari hujan kat sini
kalau panas pun sekejap2 je
nak mandi pun sejukk
hahaha

petang tadi meriah rumah
makcik dan anak2nya datang
ciknoli 
syahmi, syahir, syakir, sarah, syafi
sempat snap pic sikit je

sarah batrisya & syafi azfar

syafi azfar
diorang sume duk shah alam
cuti sekolah balik kampung
mana tak meriahkan
syahir dan syakir ni kembar
belom berkesempatan lagi nak snap pic 
kalau ada nt ain share kat sini

okaylah, that's all for now
until then
take care guys !!

~ assalamualaikum ~
 

best puasa!!

No comments:
hai everyone !!
plan nak update entry lepas isyak tadi, 
tapi sebab busy reply msg dari customer,
ter'delay' la jadinya...

dah 3 hari puasa (puasa ganti)
amazing !!
ringan je rasa badan ni, suke !!
patutlah berpuasa ni banyak kebaikan :)

esok last puasa untuk minggu ni,
then sambung minggu depan plak.
nak habiskan jugak puasa ganti :)

Dec 18, 2012

REZEKI itu rahsia Allah

No comments:
ALHAMDULILLAH
dah sebulan lebih aku menjadi salah seorang daripada pengedar barangan Felinna Beauty, Syukur Ya Allah atas rezeki dan peluang yang Kau berikan padaku. Syukur sangat. Sekurang2nya dalam tempoh pengangguran aku ni terisi dengan sesuatu yang boleh membantu keluarga dan diri sendiri. 

ALHAMDULILLAH
Terima Kasih buat ibuku dan keluarga yang sentiasa menyokong dan berada dalam setiap lakaran hidup aku yang sederhana ini. Terima Kasih Mak kerana menyokong akak dalam membuat keputusan. Baru2 ni sebuah Myvi SE Metallic Silver telah pun menjadi sebahagian daripada keluarga kami. Memudahkan aku untuk bergerak ke mana2. Teruja dan Gembira. Syukran Ya Allah.

Sesungguhnya perancangan Mu Ya Allah sebaik2 perancang. Terima Kasih kerana sentiasa berada dekat denganku Ya Allah. Terima Kasih di atas segala nikmat yang Engkau berikan. Kau cucurilah rahmat ke atas arwah Abah ku, Abdul Jalil bin Osman. Kami sangat merinduinya Ya ALLAH. Al Fatihah :(

myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)