blog tune

Followers

Dec 28, 2013

crystal ball

1 comment:
I love crystal ball
I like to stare into it
feels like I look at another different world
different story
just like beautiful dream



I only have two of them
one with music and one without music
both I bought myself
I want to have more and a lot of them
maybe one with light
InsyaAllah


till we meet again :)


Dec 21, 2013

Akal dan Hati yang berbalah

No comments:
Kadangkala aku tersangat rapuh dalam menempuhi perjalanan...
Kadangkala aku merasakan ingin pergi jauh dari tempat yang aku duduki tika ini...
Ke satu tempat yang tiada siapa mengenali diriku...
Ke satu tempat yg hanya ada ketenangan dari Allah sahaja...

Namun,itu bukanlah rancangan dari Allah untukku...
Dia mahu aku tetap kuat dan cekal dalam menempuhi perjalanan ini...
Allah...Allah...Allah... La Tahzan Robbuna Ma ana
La Tahzan Robbuna Ma ana
Tuhanku adalah Allah...
Guruku adalah Rasullullah...
Peganganku adalah Al-Quran...

Ya Allah
akal dan hati aku sering kali berbalah
akal memikirkan sesuatu yang hati aku tidak senang
hati  pula mahukan apa yang akal aku tidak mahu

Ya Allah
Kau Maha Mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui
Kau Maha Kuasa sedangkan aku tiada kuasa
Kau Maha Kaya sedangkan aku tidak punya apa-apa

Kepercayaan ku, pada takdir-Mu
tidak pernah berbelah bahagi
Engkau penentu segala, pasti !

berilah aku ketabahan dan kekuatan hati
di dalam setiap ujian dan dugaan yang Engkau utuskan buat ku
sesungguhnya aku insan lemah lagi hina
kasihanilah aku ya Allah...

Dec 6, 2013

being strong

No comments:
I have no regrets in my life. I think that everything happens to you for a reason. The hard times that you go through build character, making you so much stronger person - Rita Mero

Oct 11, 2013

my fantasy

No comments:
I spend a lot of my time on-line, listening to my fav music, reading  books
so just wanna let you all know
my writing highly influence and inspired by people around me, the lyrics of the songs I'm listening to & the books I'm reading..

'my fantasy'

Fear knocked at the door. Faith answered. No one was there.....
sometimes you gotta stop worrying and doubting or be scared of anything have not happen yet. All you need is some faith that things will work out. Maybe not how you planned, but how they were meant to be.
When you know your value, that's it.
you will see how much you are worth.

I'm not closing any books, I just turning the page to begin a new chapter.
I've try to close one before, but trust me, you will never succeed coz 'past' is also yours. There'd be no now if wasn't the past. So what I am doing right now is move along with it coz the past makes the better me today.
I am so grateful having big-fat-heart people in my life who always try to lift me up day by day.
all I need to do is to keep remind myself to it

'past' never got very far, I'm putting some defences, walls up
to make sure I guarded my heart 
and I ever promised I wouldn't do this
until I knew it was right for me

but....
my fantasy

I knew you noticed that I lose my focus, coz...
I've never felt nothing like this before
you're making me so open up, no point even trying to fight this
It kinda feels like it's love
is it ?

people said, if you about to love someone, you naturally expect a little care from them.
huhu, is it true? well, I guess I should take the chances, in fact, takes a loooottttt fo them..hehe
be brave to step up !

Bcoz honestly, no matter where you end up and with whom, it always ends up just the way it should be. Your mistakes make you who you are, you learn and grow with each choice you make. Everything is worth it. Say how you feel, always. Be you and be OK with it.

Everyday Allah showed me one by one, something I couldn't understand before, but I can understand now. How Amazing HIS planning and HIS will. Beyond what I ever thought before.

I am writing and sharing this, hoping everyone will stay strong even how big or how serious your state of life now, don't ever give up. Allah never ask you to start thinking and depressing your brain thinking of the solution of your problem, Allah only ask you to calm down, be patience and tell Him all your hardship, He just wanna hear you asking from Him. He definitely will help you.

problems are like washing machines, they twist, they spin, they knock us around..but in the end, we come out cleaner, brighter and better than before...InsyaAllah.

love,
A.J 





Sep 16, 2013

and the end of the day (akhirnya)....

No comments:
"Akhirnya...
aku cuma mahu jadi orang biasa
masak makanan kegemaran kita
sterika baju kau sebelum pergi kerja
mandi dan susukan cinta hati kita
tidur beralas lengan kamu sampai bila-bila"

Namun...
ada perkara yang ingin kita buang jauh-jauh
kita lemparkan ke hujung dunia
kita hapuskan dari minda dan ingatan
bukan kerana kita membenci
tetapi kerana menyedari jika kita mengingatinya
hanya membuat kita terikat kepada sebuah kesedihan jika terus menyimpannya
hanya membuat kita terkaku pada sebuah angan-angan

bukan membenci, bukan berputus asa
cuma sedar dan faham
ada sesetengah perkara
memang bukan hak kita

menjauhi bukanlah bermakna membenci
cuma untuk mengelakkan hati dari terus terguris dan disakiti


Tidak Semestinya Apa Yang Kita Suka Baik Untuk Kita, Begitu Juga Dengan Apa Yang Kita Tak Suka Adalah Buruk Untuk Kita. Hidup Sentiasa Menjanjikan Sesuatu Yang Luar Jangkaan. Luar Batasan Akal. Yang Pasti Hidup Sentiasa Berdepan Dengan Cabaran Yang Bukan Sedikit. Cabaran Itulah Yang Buat Kita Lemah. Dan Dari Lemah Kita Perlahan-lahan Mendaki Kekuatan.

Walaupun Dengan Tangisan Tidak Mampu Menyelesaikan Apa-apa Masalah Tapi Kadangkala Air Mata Yang Jatuh Itu Membuat Kita Cukup Kuat Untuk Bangkit Kembali.

Sep 10, 2013

when I sad, these words help me get through the sadness....

No comments:
Kita Bangun Setiap Pagi Dengan Harapan Hari Itu Akan Menjadi Lebih Baik Dari Semalam, Tetapi Kemudian ALLAH Menguji Lagi, Kita Pun Kecewa Dan Harapan Kita Seolah-Olah Sudah Hilang.

JANGAN SEDIH

Selagi Kita Bernafas Hari Itu,
Selagi Itulah Masih Ada Harapan.
Ruang dan Peluang Untuk Membetulkan Keadaan.
Yang Penting, Jangan Sesekali Putus Asa Dengan Kasih Sayang Dan Rahmat ALLAH.

"your mind is a powerful thing, when you fill it with positive thoughts, your life will start to change"

Selalu Ingat Yang ALLAH Mungkin Nak Beri Kesenangan Yang Lebih Ke Depan. Dia Minta Kita Ingat Dia Di Saat Kita Susah Kerana Ada Ganjaran Yang Nak Di Beri Di Masa Hadapan. 

Jangan Merungut Dengan ALLAH Kerana ALLAH Juga Tidak Pernah Merungut Akan Sikap Kita.

"rabbi yassir wala tu 'assir, rabbi tammim bil khoir"

Ya ALLAH Permudahkanlah Segala Urusan, Janganlah Engkau Persulitkannya
Sempurnakanlah Dengan Kebaikan


~bertemu denganmu adalah takdir
~berkawan denganmu adalah pilihan
~bersahabat denganmu adalah kesempatan
~bersaudara denganmu adalah kebahagian
~semoga persahabatan kita akan tetap terjaga selamanya


xoxo
A.J

Aug 26, 2013

a little light of.......

No comments:
someone said to me

"blog jangan lah sedih2"
"wat la happy story plak"

never thought that person notice my blog before
just know about it recently

haha
btw I'm not doing it with intent
just did it
maybe I wasn't that happy
so turn out to be sad or emotional entry
my bad

I guess now seems I got a little light of hope and love
so I start with changing this blog tune
no more 'talking to the moon.....'
haha


Mirror by Justin Timberlake
great lyrics
deep words
kinda jamming my heart perfectly
hoping that I successfully change the mood
taking away the gloomy
haha

xoxo,
A.J

Aug 20, 2013

till we meet again

No comments:
we can deny it as much as we want
but in time our feeling will show
#almostneverenough

till we meet again
may our troubles be few
hoping life's good to us
 may our heart beat steady and strong
I wish you the best
may we find happiness in every step we're on

Jul 21, 2013

Kalau Abah Masih Ada..

No comments:
laju air mata ini turun membasahi pipi
rindu yang tak terucap
sayu dan sebak

ini adalah Ramadhan tahun kedua tanpa Abah di sisi
terasa seperti baru semalam peluk cium Abah

saat-saat begini, dalam hidupku sekarang, aku selalu terfikir, kalaulah Abah masih ada..pasti banyak perkata berbeza. I just missed him so much. Dia lah peneman setia dan penyokong setia apa jua aku lakukan. Tidak pernah memaksa, selalu faham akan jiwa anakandanya seorang ini. He's so supportive and understand me well even before I could say it. He is the best, no one can ever replace him in my heart. He hate to see sadness in my eyes, he will try his best to see that I got shimmers in my eyes.

walaupun kadang kadang Abah garang dan tegas, tapi sebenarnya, dia seorang yang sangat lembut hatinya. Mak dan Abah mungkin karakter sedikit berbeza tapi mereka berdua sama sama mempunyai hati yang sangat lembut. Kind and Warm. Kalau dulu, kalau aku buntu untuk buat sesuatu keputusan, Abah la penyelamatku, he's my hero. He knows what I want and always encourage me to do what I like, how hard it will take, never give up. Trust in your guts and believe in yourself..

terlalu banyak perkara yang membina diri aku hari ini adalah kerana sikap, terguran, kasih sayang dan contoh daripada Abah kepada kami sekeluarga. Don't rush into something that you not sure to go for it, take your time, don't forget to Do'a to Allah and ask for Him to help you figure it out, still ringing in my head everything that Abah told me..masih aku ingat, semasa aku diperantauan untuk menuntut ilmu, Abah selalu SMS, pesan itu, pesan ini, taknak aku alpa dan leka, rindu sangat pada semua nasihat nasihat Abah.

Abah...datanglah sekejap dalam mimpi anakandamu ini, akak rindu pada wajah suci Abah, pada senyum manis Abah.. Al- Fatihah.

Jun 4, 2013

happy unhappy

No comments:
maybe not now,
maybe not today, but eventually.
things will come together, insyaAllah.

right now it doesn't seem that way
right now it seems like everything is wrong
but that isn't true.....

at some point in our lives,
we'll all hit rock bottom
bumps on the road
and so much more

so much easier to sit there and feel hopeless
rather than pull ourselves back up.

don't give up
everything will be alright.

they say there are five stages of grief:
DENIAL
ANGER
BARGAINING
DEPRESSION
ACCEPTANCE
and I don't know what stage am I right now

I keep everything inside
hard for me to spill everything out
instead of thinking for myself
I choose thinking about others first
that's who I am

I can say, nobody understand me
I guess
but one thing keeping me standing is that
I must be strong
for good.


May 29, 2013

24/05/2013 - 27/05/2013

No comments:
Assalamualaikum :)
Jumaat yang lepas (24/05/2013) Ain dan keluarga bertolak ke Kuala Lumpur untuk menghadiri kenduri sepupu Ain di Bangi yang berlangsung pada hari Sabtu (25/05/2013).

on Sunday (26/05/2013) we went to Sogo KL to shop, we've been there like the whole day, haha.. and then, on Monday morning (27/05/2013) we heading back to Kuala Terengganu and arrived at 9 pm.

tak banyak pun snap gambar, ini je yang ada
check it out (^_^)y

me and Elhami yg sgt adorable dan manja

kami kami yang suka bergambar, ramai lagi sebenarnya x muat frame dah,hikhik

ayah teh struggle nak pegang Elhami ni

akma dan ayah teh tersayang nya..

stop for lunch at RNR Kuantan, ayam kicap mak & telur masin tok

bincang apa tuu..khuyuknya

budak budak zaman sekarang, budak budak teknologi

Elhami merenung tokki, very cute

Elhami manja dengan papa nya, disaksikan leh Alia dan Alma

"Mummy, Elhami nak makan ayam kurmaa...."

nak letak caption apa nih..makan makan...

Cu fami, tokki dan tok

ketibaan orang Sabah, macam sambut pengantin nih, hehe

Cik la, Ucu, Ciknoli dan Sofea

setelah sekian lama tak jumpa dan pegang Elhami

Not to forget, my BFF engagement
(26/05/2013)
congratulation darling
Nurul Farhana binti Kamarul Rashid
happy tears :)
I'm sorry cannot be there as you requested, but I promise I will be there on your wedding day. I'm so happy for you, no words can express it. Mmuuuaahhhh !!!

you look gorgeous !!!


May 21, 2013

1001 rasa

No comments:
Assalamualaikum,
suka suka Ain je  kan nak update blog taknak update blog
haha, biasa lah tu
one more thing, sorry kalau lagu ni mem'bising'kan segenap ruang bilik korang..love that song so much, playing it everyday..get her new album okay !


so......
apa yang 1001 rasa tu??
it's normal I guess for someone like me
I mean who still umemployed, staying at home
macam macam perasaan boleh datang
yang baik Alhamdulillah
yang tak baik ni la yang menyiksa jiwa dan raga Ain
tak suke...

jahat betul syaitan ni, suka suntik yang tak elok
zikir kena selalu menitip di bibir (betul ke tatabahasa aku nih,haha)
insyaAllah kalau kita selalu ingat Allah,
kekuatan tu akan datang dengan sendirinya

kalau manusia luka kan hati kita
jangan bersedih, doa dengan Allah, mintak dengan Allah
kan Allah pencipta hati kita
kita mintak Allah jaga hati kita
yakin yang Allah sentiasa ada dan ingat kita
kita je kadang kadang lupa Dia
so takyah sedih sedih
Allah kan ada :)

It's hard to change thing or people around me, so I need to change myself before I can change thing or people around me. Before I can make myself happy, I can't make other people to be happy. When someone hurt my feeling, I sad, I cry... but that make me stronger.

see you guys later :)

Mar 12, 2013

Alhamdulillah...

No comments:
Rasa bersyukur sangat dengan rezeki yang Allah beri, tak putus putus Ain berdoa dan berterima kasih kerana Allah bantu Ain..

setiap kali syaitan cuba cucuk kan rasa sedih dan tak bersyukur dalam otak pemikiran ni, tapi Alhamdulillah, akal selalu bawa Ain sedar yang sebenarnya Ain amat beruntung dan Ain harus bersyukur..hati ini tenang kembali.

walaupun Ain seorang graduan universiti yang masih menganggur, tapi Alhamdulillah, Allah bantu Ain dalam perniagaan online, jadi walaupun status saya seorang penganggur, saya ada income sendiri untuk belanja sendiri dan bantu mak sikit sikit. Semoga Allah redha dan rezeki yang Ain dapat ni, diberkati oleh-Nya, Aamiin. (itulah apa yang Ain rasa & my positive thought that I should hold on to, In Shaa Allah)

bila syaitan laknatullah ni cuba cucuk hati Ain dengan negative thought contohnya, "kau kena keja kuat untuk dapat income tetap setiap bulan, kalau kau dah bekerja, keje biasa biasa je pun, setiap bulan confirm dapat gaji", dan lagi "kawan kawan kau semua dah bekerja, kau je duduk kat rumah, bisness online yang tak seberapa tu, apa la kau ni, tak class langsung" dan lagi..."berapa sangat lah kau boleh saving sekarang ni, nak beli itu, nak beli ini  pun kena budget"

bila kita dengar atau termakan hasutan syaitan lakmatullah ni, tak semena mena je kita boleh jadi bad mood dan tak tenang..syaitan memang tak suka bila kita tenang dan bahagia dengan pemberian-Nya sebab tu lah dia cucuk cucuk benda negative dalam hati dan otak kita, jadi, sebagai hamba Allah yang percaya dengan Qada' dan Qadar, dan percaya dengan perancangan yang Allah tetapkan untuk kita, In Shaa Allah, kita akan teeeruuuuuss KUAT dan TABAH dalam menghadapi apa jua ujian dan dugaan yang Allah beri pada kita. Allah tak pernah lupakan hamba hamba-Nya, kita je selalu lupa kat Dia.

Ain harap bagi sesiapa yang senasib dengan Ain, jangan sesekali putus asa, kalau tiba tiba ada perasaan sedih dan kecewa, cepat cepat bangkit semula ye.. 

walaupun belom keje, duduk rumah je, Ain selalu pujuk dan cakap pada diri Ain sendiri, bahawa, Allah nak Ain berbakti dulu pada mak dan adik adik. Abah kan dah takda...bahagiakan mak selagi boleh dan sentiasa ada di sisi mak selagi boleh..mana la tahu, nanti Allah nak bagi rezeki keje plak tapi jauh...kena berpisah dengan mak, sebab tu lah Allah tak bagi keje lagi agaknya, sebab Allah nak Ain temankan mak, mungkin mak selalu doa supaya Ain ada untuk temankan mak kan... In Shaa Allah, only Allah knows the best.

last but not least, setiap hari, sentiasa muhasabah diri..biarkan apa orang lain nak kata, yang penting, kita tahu apa yang terbaik dan apa yang boleh menggembirakan diri kita dan juga pencipta kita.. take it slowly, step by step, don't rush into it. Ain harap, sedikit sebanyak entry ni, dapat memberi nasihat dan semangat baru untuk sesiapa yang sedih sedih tu ye.. tak yah sedih sedih lah, nanti muka cepat berkedut,hehehehehe.

Sekian.....

Etika blogging...

No comments:
tadi blogwalking, dah lama sangat tak melawat blog kawan kawan maya ni, tertarik dengan satu entry oleh abang Ben Ashaari tentang Etika Blogging...


"..Jangan ingat dalam dunia maya ni , kita boleh buat sesuka hati saja terutama di Malaysia ni ? Segalanya punya peraturan dan undang-undang yer !

Dan bagi blogger yang gemar menghina individu lain secara terbuka , tindakan undang-undang boleh diambil ke atas pemilik blog tersebut .. Maka jangan sesuka hati jer dok menjatuhkan maruah orang lain ..

Blogging ini adalah tempat untuk bertukar cerita , maklumat , pendapat mahupun ilmu .. Bagi mereka yang plan nak salahguna tu , batalkan niat saja ..

Jangan lupa .. segala tindak tanduk kita , ada ganjaran .. Dosa atau pahala .. Mampukah nak mintak maaf kat orang yang kita hina tu sedangkan kita tak kenal pon dia ??

Lebih baik , tulis apa yang kita tau saja .. Jangan memandai atau buat buat pandai …


setuju sangat dengan apa yang abang ben tulis, blogger sekarang ni bukan main lancang lagi mengomen orang tu, orang ni..ish ish ish, tak takut ke....??

pada ain, memang lah kita diberi kebebasan bercakap dan meluahkan pendapat, tapi berpada pada la ye sayang sayang semua.. jaga tutur kata, jaga bahasa kita..semua apa yang kita tulis tu adalah bukti dan melambangkan peribadi kita.

dan satu lagi, jangan semata mata nak trafik blog berdecumm naik, sanggup tulis gosip yang best best dan sesuatu yang kita sendiri tak tahu kesahihan dan kebenarannya.. sekian,hehe.

Mar 5, 2013

Tips Pengambilan VCOA Treenea yang BETUL

No comments:
Treenea VCO Antioxcidants

MAKAN / AMBIL supplement (VCOA) selepas breakfast atau sarapan pagi dan waktu malam(sebelum tidur) pada jam 10 malam

KERANA?? Pada masa ini sistem pencernaan badan kita menjadi sedikit slow atau kurang aktif. Jadi ini akan memudahkan supplement (VCOA) bertindak dan bekerja dalam badan kita.

ELAKKAN pengambilan supplement (VCOA) pada waktu tengahari kerana pada masa ini sistem badan kita sangat aktif bekerja untuk mencerna makanan dan sebagainya.

ELAKKAN juga pengambilan supplement (VCOA) sebelum makan kerana tindak balas mungkin tidak akan berlaku/kurang kerana supplement yang kita makan akan ditimpa oleh makanan yang kita ambil.

NAK KURUS??? Anda sendiri mesti pandai atur portion atau saiz hidangan sendiri. Pengambilan VCOA akan menjadikan anda lebih bertenaga dan kadar metabolism meningkat.  Jika anda rasa selepas pengambilan VCOA anda kerap rasa lapar dan nafsu makan membuak-buak , LEBIHKAN saiz hidangan atau pengambilan IKAN dan sayur dalam diet harian anda.

PALING PENTING SEKALI . Pastikan anda minum air kosong dengan cukup sekurang2nya 3 litersehari untuk membantu proses penyingkiran atau penyahtoksin dalam badan akan berjalan dengan lebih lancar dan badan akan terasa lebih segar dan bertenaga sentiasa.

Jan 3, 2013

selebat hujan yang turun...

No comments:
Assalamualaikum semua.. sejuk betul hari ni, hujan dari pagi tak berhenti2.
makin lebat lagi petang ni, bak kata adik bongsu saya..
"..biasa la kak, musim ketujuh kan skrg ni.."
hahahahaha..tergelak saya dan mak dengar..
musim tengkujuh la sayang...
anieq...anieq..adik bongsu saya yang manja.

back to topic
apa yang "selebat hujan yang turun tu"..
yesterday, as I'm posting at facebook
dah 10 bulan arwah Abah kembali ke rahmatullah. Sekejap je masa berlalu. Rasa baru semalam saya peluk dan cium Abah. Semalam adalah hari yang sangat suram buat saya..
entah la..tetiba perasaan rindu tu kembali menyelubungi diri ini, 
air mata ku mengalir..selebat air hujan yang turun..
susah nak lelapkan mata semalam, 
bangun pagi ni dapat mata panda, huhu..
Semoga Abah tenang di sana, I'm gonna miss you always Abah.


hey guys, do you have best friend?
I mean..very very best and close friend.
I have one.
special one. 
doa saya buat persahabatan ini
May Allah bless you always and wish you with every happiness in this world. 
Friend Forever till Jannah, In Shaa Allah.
 
and for myself
Semoga Allah beri saya kekuatan untuk menempuhi hari2 mendatang
dan semoga diberikan rezeki yang diberkati 
semoga Allah permudahkan segala urusan saya
dan dirahmati dunia dan akhirat.
Ameen.
 
 
 

myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)