blog tune

Followers

Mar 11, 2011

Alhamdulillah.....nyaman..

Assalamualaikum, Morning sunshine :)
Alhamdulillah, bumi Melaka pagi ni hujan dengan nyamannya.. hujan tu rahmat, syukur padaNya. Sbg manusia, mensyukuri nikmat Allah tu perlu di jadikan amalan.  Actually..I miss you guys..dh bbrapa hari tak update kan??
bukan apa, mood asyik tak menentu jer akhir2 ni. Resah Gelisah pendek kata, tak senang duduk, entah apa laa yg aku fkirkan.. FYI, malam ni aku nak balik kampung,yeeyyy!! Tak sabar nk smpai rumah nk jmpa mak. Rindu sgt2.
Untuk pengetahuan korang jgk, aku balik ni sbb mu beloved Uchu nak kawen.. korang ingat tak Uchu yg mana satu?? 


ni pic Uchu waktu hari pertungannya


sweet...Uchu & bakal 'Cu Fami' 
klau korang nk tahu, Cu Fami nidulu student UTeM, FKEKK. 
ni buktinya..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TADAAAAA!!!


okay, hbis citer sal diorg. Nanti aku citer lagi bila diorg dh selamat diijabkabulkan.


Actually aku baru jer hbis cls NAD 10pagi tadi, mcm biasa, lecture En.Erman ni aku xpernah ngntuk, lecturer yg suka buat lawak & menjadi. Suka senyum & Suka bagi nasihat samada diselit2kn dlm lecture nya ataupun bila ada masa terluang. Nasihat dia utk kami this week ialah
............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................haa..cepat isi tempat kosong dgn jawapan yg betul (20 markah)
hahahaha, midterm nye pasal la ni.. tension taw, jgn marah eh, gurau2 jer ngn korang pagi2 ni.. S E N Y U M......okay2


Kita harus sentiasa ingat, setiap apa yg kita dapat @ perolehi, bukan 100% daripada usaha kita. Maksudnya, for sure, as a Muslim & Muslimah, setiap kejayaan kita...rezeki kita..semua datang dari Yang Maha Esa, Allah SWT. Dan lagi satu, setiap apa yg kita dapat tu, mesti ada orang lain jgk yg terlibat.


CONTOHnya dlm cls tadi, sblum nk mulakan cls, firstly, kena ON projector.. Projector tu plak tergntung kt dinding so kena la ada someone yg kena amek kerusi, pnjat & ON kan projector tu, bru boleh displaykan slide lecture.


SO??


student yg VOLUNTEER, ON kan projector tu
*
*
*
*
slide lecture dapat di' DISPLAY' kan
*
*
*
*
LECTURE NAD BERMULA
CHAPTER 10
*
*
*
*
semua student yg berada di dalam cls MEMPEROLEHI ILMU daripada En Erman
*
*
*
*
semua dpt PAHALA 
Alhamdulillah :)


Itulah NASIHAT dari En Erman


kita semua mungkin tak perasan semua ni sblum ni, coz hal kecik jer kan and kdg2 org yg volunteer tu pun kena gelak, cian dia...hihihi. Tapi, sedar tak sedar, besar pahala dia taw. So guys, let's appreciate others start from now on. Every single thing that we do, don't be so proud. Hargai apa jua di belakang & di bawah kita apatah lagi di atas & di depan kita.. Dalam hidup ni, biasakan buat perkara yg bnyak menyumbang kepada org lain dgn erti kata lain, BERBAKTI. InsyaAllah kita tak rugi dan bnyak kebaikan nya...Amin..


ok guys, that's all from me this morning. It's so cold & still raining outside. Doakan aku selamat sampai ke Kuala Terengganu malam ni. InsyaAllah.


 :: I LOVE YOU ALL ::

No comments:

Post a Comment

myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)