blog tune

Followers

Mar 22, 2011

AKU BENCI ROKOK !!!

segment bersama ABANG BEN

KENAPA ???

Bau orang yg merokok BUSUK. Bau badan busuk, Bau mulut pun busuk. Eawwww....Yekkkkkkk
Perangai baran
Gigi berkarat, Gusi Hitam
Kuku hitam, biasanya perokok tegar
Kurang deria bau, sebab tu orang yang merokok ni tak peduli perasaan orang lain, suka hati dia nak fuhhh sini...fuhhh sana. Takda manner langsung!!
Berisiko kena penyakit2 kritikal, JANTUNG, PARU-PARU, PANKREAS dsb
Membazir duit
Ketagih, boleh hilang pertimbangan
Slow2 bunuh diri, GILA!!
Asap rokok yang boleh jejaskan orang sekeliling. SESAK NAFAS, BATUK dsb


PESANAN...

kepada yang baru nk try2 rokok ni, JAUHKANLAH diri korang dengan habit yang tak berfaedah ni. Takda faedah langsung taw!! Boleh dikatakan, sape yang merokok ni ialah orang yang tak bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi. Allah bagi segalanya sempurna, tapi korang nak rosakkan pulak. Jagalah baik-baik.

apa dia??? nak release tension?? nak hilangkan mengantuk??
tolong la guys, ada banyak lagi cara nak overcome smue2 tu. Rokok tu alasan jer.

kepada yang dah pun merokok, terbahagi plak pada dua. Yang ADA NIAT nak stop & TAKDA NIAT nak stop. Kepada yang ada niat nak stop, Alhamdulillah, aku support korang 200%++ dan semoga korang tak give up and usaha smpai hujung okay. Kepada yang takda niat nak stop, fikir2kanlah orang yg tersayang & sayang la sikit diri sendiri. Klau korang dah tak sayang diri sendiri pun, fikirlah orang yang disekeliling anda. Mereka tak salah pun, tapi sebab korang merokok, mereka pun berisiko, lagi tinggi risiko dari korang yang merokok taw. Fikir2kanlah...
PENDAPAT...

Conclusionnya..
SAY NO TO 'ROKOK' 
NO SMOKING
and untuk pengetahuan korang,
my beloved 'Abah' dah pun kena SAKIT JANTUNG
 in 3 months, he had to go to IJN to do the check up
keep taking the pills to be healthy
sebagai anak...yang sulung
sedih, pilu & sayu
sentiasa menyelubungi diri
tapi aku tetap bersyukur kerana Abah masih ada utk aku dan adik2
hope you guys yang merokok, ambik iktibar okay
fikir orang yang anda sayang & juga orang yang menyayangi diri anda

:: PEACE of LOVE ::

3 comments:

  1. betul-betul..setuju sangat...yang paling penting..merokok membakar wang ringgit...adeh..

    jom baca kisah sedih si perokok tegar..di sini...sensasi dari blog ct..

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

    ReplyDelete
  2. Huh! Say NO to ROKOK..
    Belia benci dadah..

    ReplyDelete

myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)