blog tune

Followers

Apr 17, 2011

thanks ALLAH, thanks dear..

ternyata, meluahkan apa yang terpendam, satu step yang sangat membantu mendapatkan jawapan & juga menenangkan jiwa. Semalam aku rasa sedih, serba tak kena, runsing, gelisah...aku post lagu-lagu sedih di FB wall.

as usual, my dear Asyraf ask me why i'm behaving like that.
and aku pulak, pantang ditegur,ditanya, memang menangislah. Dari dulu sampai sekarang, aku memang tak reti nak bercerita masalah aku dengan sesiapa,even my parents or sape2 yang close dengan aku. Aku lebih suka pendamkan & selesaikannya sendiri. So even I choose wrong decision, I wouldn't blame anyone except MYSELF. And I'll figure out, what my mistake & why I choose that decision in a first place.

One night with him, luahkan segala yang terpendam, share everything, I'm so relieve and the best part is, I think....He's the one for me..hehe. Meluahkan tu satu hal + menangis bagai nak rak,puas sangat dpt meluahkan apa yang terbuku di hati ni. Dear Asyraf.. you always the best, never disappointed me. You know what apa yang aku suka tentang dia? He's very supportive & He is full of advices & guides. His word make me believe that we own our life. Selain menjadi hambaNya, akur dengan takdirNya, kita juga harus terus berusaha utk jadi lebih baik. 

Bak kata dia 'Biaq kita berubah slow2 drpd xbrubah langsung, and every mistake yang kita buat, kita sedaq & kita muhasabah balik diri kita, awat kita buat lagu tu, apa yang ptut kita buat utk avoid benda tu, sekurang2nya kita sedaq daripada tak sedaq2 entah kemana.'
( dia orang Penang, so mcm tu la jadinya,hihi )

teringat plak ada status one of my BFF kt wall FB dia,berbunyi mcm ni:
*
*
*
*
*
*
*
prnh x trlints dhati "sy tau prkara ni tetp dosa wlau nmpk base je di zmn skrg ni" sdih rsa ati ini klau tu cume trlints dhati anda je n anda x wt tindakn utk brubh pe2.anda tau x tu la hidayh yg ALLAH berikn utk anda brubh n sdari ksilpn anda.tp anda x ambil pluang itu.ALLAH pun bleh trik balik hidayh tu.ANDA??adakh nk trus leka dgn dunia n bisikn syaitn smata2?

lagi
*
*
*
*
*
*
*
*
setiap kali kita ditimpa dugaan, kita lalui lah dgn tabah dan redha,,klau kita nk bandingkan dugaan kita hadapi dgn dugaan rasulullah pada zaman dulu, mmg jauh bezanya..ALLAH uji kita kerana ALLAH sayangkan kita kan....YA ALLAH,tabahlah hati hamba-MU ini dalam menempuh segala dugaan yang ku hadapi ini....Amiiin....senyuman di sebalik kesedihan...air mata...

lagi
*
*
*
*

*
*
*
*
Janji Allah kepada hamba-Nya, besar mana pun dosa yang kamu lakukan, lagi besar pengampunan Allah. Selangkah kita menuju Allah, 10 langkah Allah akan datang kepada kita. 

 itulah kita manusia, selalu alpa & lalai. Bila senang kita lupa Dia,bila susah baru la kita nak ingat Dia. Guys...ALLAH itu Maha Mengetahui, Maha Mendengar, Maha Pengampun. Sebagai hambaNya, kita jangan lupakan Dia, susah senang....ingat Dia. Bila senang, jgn lupa mensyukuri apa yang Dia bagi, bila susah, jangan jemu utk minta bantuanNya. Kalo bukan kita yang ubah diri kita sendiri,siapa nak ubahkan...??
Sama2 la kita renungkan...

wahh,,tetiba jer aku wat entry mcm ni kan. Macam gaya bru insaf..hehe. Memang insaf pun, SAYA SAYANG ALLAH.

 
:: Even I'm secretive type, but...if someone know how to get in to me, I will start sharing everything..but..but....just the right one. And this 'the right one' is not just ONE, could be more than ONE ::


2 comments:

  1. terbaikk ain..
    belajar dari kesilapan lebih baik dr xblajar lgsung..
    gud job hahahahhah

    ReplyDelete
  2. thank you very much..
    and my advice for other people out there
    plz don't judge by what you see in a person, but...get to know first. Kita org Islam, xberhak menjatuhkan hukum sesama kita. Hanya Allah yang Maha Mengetahui segala2nya...

    ReplyDelete

myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)