blog tune

Followers

Jun 23, 2010

LOVE..capek deh...

LOVE = C O M P L I C A T E D. Cinta mmpu mberikan rasa gembira TAPI juga luka yg sukar utk d ubati. Bila hubungan tu berjaya,,bahagia sgt2, Bila gagal,,amat memedihkn..tu la lumrah,ada baik dan buruknya. Apa aku faham, itulah cinta apabila ia disandarkn pd makhluk yg brgelar MANUSIA..tdk smpurna..jika ia d sndarkn pd Allah Yang Maha Esa, mesti xkan wujud istilah ‘putus cinta’. Mnusia memg perlu berusaha utk bina kbhgian sndiri yg d bina atas dasar kasih syg yg suci&tulus..dan Allah tlh jadikn smue ni sbg 1 asbab utk kita d pertemukan dgn JODOH masing2. Apabila SATU PERHUBUNGAN itu GAGAL, mesti kita slalu sebut ‘xda jodoh…’ tp prnah x kita smue fkir d sebaliknya?? yela…kita mnsia ni kdg2 buat satu2 kptsn tu xtepat..xbetul..so setiap kesilapan tu,pasti ada HIKMAHnya utk jadikn kita lbh matang& jd kn panduan d masa akan dtg. Selain tu,PERPISAHAN yg brlaku bkemungkinan Allah akn menemukn kita dgn seseorang yg lbh baik & last but not least, TAKDIR..DESTINY..cuba hadapi dgn hati yg lapang&tenang dan yg paling penting..REDHA..aku slalu sgt kata ‘love is complicate’ especially after I broke up..tp memg pun..memg rumit!! sometimes it makes me feel so misery but sometimes, I’ve got strength.huge strength.hard to describe it,,which is when I have tht strength, its seems I can see my new future. Kekuatan yg tdk dpt d gmbrkn.. Sape xnk BAHAGIA kn?? Byk mana pun aku kata cinta ni rumit, tp sbnarnya jika hati berkehendak, ia akan menjadi semudah2nya. Mungkin aku blm bersedia utk mmberi diri&hati aku peluang&ruang utk yg BARU..tp aku juga yakin,KEBAHAGIAN takkan dtg dgn mudah,,mcm2 ujian yg akn dtempuh..time ni la nk kana TABAH, SABAR dan yg PALING pentiang ialah..aku tak pernah berhenti berDOA kpdNya. Secara peribadi&jujur nya..aku merasakan DOA ini sbg satu kuasa yg mmpu mmberi kita keseimbangan antara USAHA & TAWAKAL,,mintalah padaNya sesungguhnya Allah itu Maha Penyayang dan Maha Mengasihani hamba2Nya yg ingat akanNya..insyaAllah. TAPI,jgn lupa…kita tetap manusia biasa, yg mna bkn setiap masa mpunyai kekuatan utk mghadapi ujian2 dr Allah..sbb bkn mudah nk bina kesabaran dan redha ats ujian Allah..seriously,I never felt this way before..extremely DOWN!! Bukan senang nk pujuk hati utk terima ketentuan,sekalipun mulut ni dh bnyk kali ckp SABAR, SABAR & SABAR..tp tetap jugak lemah..tp aku pujuk lg hati aku ni..Percayalah Ain…di sebalik semua kesusahan & keperitan yg kau lalui ni,Allah bakal berikan aku KEGEMBIRAAN kerana setiap ujian Allah itu adalah tanda KASIH SAYANG ALLAH pd hambaNya..Ya Allah Ya Tuhanku..berikanlah aku segala kekuatan dan kemudahan dalam menjalani hidup d dunia & juga d akhirat…insyaAllah.

Kepada INSAN2 YG TELAH AKU LUKAI, seribu kemaafan ku hulurkn buat kalian. Bukan paras jd ukuran mahupun harta,tp mungkin bkn waktunya. Like I ever shout out, I wish we have another time&place, until someone get huts & I don’t want let tht be U guys..it’s OK if the hurt ones is ME coz I’ll always try to mend it by myself, but not U guys..U all great guys..great frens..great companion..I do respect and appreciate UR presence in my mess life. I juz dun wanna U guys get involved anymore..let me TIE UP my heart to something SURE & UNDOUBTED so I will accept ‘LOVE’ with purely & pleasure..


No comments:

Post a Comment

myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)