blog tune

Followers

Jul 3, 2010

game

Assalamualaikum..hye guys,,apa khbar smue??hrp2 smuanya sihat2 blake xmcm saya,xtahan cuaca pns sgt, asyik pening jeq,,oopppss,mengeluh plak..astagfirullahalazim. Klau hujan itu rahmat, panas juga satu rahmat..smuenya nikmat Allah & sbg hambanya yg mensyukuri nikmatNya, kita xptut merungut..ingat taw!! mengingatkn sesama saudara juga mengingatkn diri saya sendiri..insyaAllah kita smue d bwh lindungan rahmatNya..amin...(hehehe,cuci hati sket) ^__^

hmm..lepas kekalahan RF kt Wimbledon hr tu, rasa terubat dgn kemenangan Netherlands@Holand@Dutch@Oranje@Belanda
..(bnyk btul nma team ni). Match tu holand menentang 'the brazilian'..huhu..ntah la, dr dlu kot memg aku memg x pernah support team 'berlagak' ni..Ronaldinho ker..Robinho ker...Ronaldo ker..Rivaldo ker..apa2lah lg,aku memg 'kureeenggg' sket ah nk sokong team yg berlagak2 ni..tp x dinafikan, diorg memg player yg baik dan mampu memberi saingan yg kuat kpd team2 yg lain..(tp kn..ada sorg mamat tu,encem..hehe..Kaka)pe2pun..Holand bkn calang2 team,memg aku hepi gler.hepi sgt..apa lg...hepi tahap dewa..haha...bila Holand dpt tewaskn Brazil. Game smlm memg agk kasar & bnyk kemarahan tercetus tp smue tu dh adat ah..bila dh smpai quater final ni smue nk memg,memg suasana dan emosi tu agak tegang antara kedua2 team. Wesley Sneijder memg terbaek!!(kpla dia yg botak tu kot yg bwk tuah,hahaa)apapun,thanx jgk utk Felipe Melo coz leh d katakn gol sendiri ah,,hehe & last but not least, even Felipo Melo kena red card sekaligus mbuatkn Brazil tinggal 10 org tp itu bukan alasan @ sebab utk mempertikaikan kemenanagan Holand yg memg hebat!! oh ya,lupe plak, satu lg team favorite aku, SPAIN!! Congrats coz kalahkan team Portugal tu..(team yg berlagak jgk,apa ntah ada kt Cristiano Ronaldo tuh,haha)

move to the next game, tonight, ARGENTINA
vs GERMANY!! dua2 team yg sama kuat, sama2 mmpunyai kekuatan tersendiri & juga kelemahan masing2..rekod2 game Argentina utk FIFA 2010 ni amat baik coz smue menang,xda yg kalah..manakalah rekod Germany plak x sebaik Argentina..tp dlm game ni,apa2pun blh jd kn?? so...will see.. =)) nk thu pe pilihan saya?? hahaha..of coz la I sokong Argentina!! c'mon Argentina!! beat the German's!!

finish the exciting comment,now..the sad one...huhuu..saya dh potong rmbut saya..waaaa...mak ckp, "potong je la akak, bukannya rmbut tu xpnjang balik..akak kn dh nk start semester baru..ringankan lah sket kepala tu.." hhuhuhu,,,sedihn cgt..sy sayang rmbut saya...!!! rmbut2,,cepat2 pnjang ea...huhuhu =(( Balik dr potong rmbut, mak bawak tmpt beli kuih..(kuih2 tradisional terengganu smue ada taw kt sni..nama tmpt tu, Gong Kapas..dekat dgn SMKA Khairiah) so utk pujuk&ceriakan hati saya yg sedih ni,,saya beli Bubur Ayam, Bekang Lemak & Tau Fu Fa..yummy!!! best!! cyg mak!! =)) hmm....cuti dh nk hbis..10/7 ni aku dh bertolak g Melaka..waa..sedih lg..xnak balik Melaka bleh x?? nk duk rumah jer..nk dekat ngn mak..huhu..mcm mn la agaknya hr tu nt, mesti aku nangis masa mak&abah hntar..


ok la guys...smpai sni dlu la ea..nt2 saya post lg..KEEP IN TOUCH!!
Thanks for Visiting!!

No comments:

Post a Comment

myTaG

ABAH (1) ADAM (2) ADVICE (5) AFF SUZUKI (2) AGAMA (13) AIDILFITRI (1) ALHAMDULILLAH (5) ALLAH (11) ANNOYING (1) ARTIST (6) BEAUTY (2) BENCANA (1) BEST (3) BFF (6) BIG (1) BINATANG (1) BIRTHDAY (6) BISNES (2) BLOGGER (4) BLOGWALKING (2) BLOUSE (1) BOLA (2) BULLY (1) BURDEN (1) BUS (2) BUSINESS (1) CANCER (1) CANTIK (3) CARE (2) CELEBRATION (2) CHOICE (5) CINTA (4) COMEL (2) CONCERN (3) CONGRATS (2) COUPON (1) COUSIN (2) CRIME (1) CRY (6) CUTE (3) CYBERSECURITY (1) DEMI LOVATO (1) DESPRATE (1) DESTINY (3) DISSAPOINTED (1) DOA (3) DOUBT (1) DRAMA (2) EAT (2) ENTERTAINMENT (1) ETIKA (1) EXAM (4) EXERCISE (1) FACE (2) FAITH (2) FAKE (2) FAMILY (32) FAMLY (1) FAT (1) FAVORITE (1) FEELING (7) FELINNA BEAUTY (1) FIFA (2) FINAL (1) FIX (2) FOOD (8) FORGIVE (1) FREE (2) FRIEND (11) FTMK (1) FUN (1) GADGET (2) GAME (1) GASTRIK (2) GEMUK (2) GILA (1) GIVEAWAY (2) GSC AEON Bandaraya Melaka (1) GUIDE (1) GUNUNG (1) HAPPINESS (1) HAPPY (7) HARAM (1) HARI RAYA (6) HATE (1) HATI (12) HAWA (5) HEART (5) HEAVY (1) HIKING (1) HOLIDAY (3) HOME (3) HOPING (2) HUNGRY (1) HURT (6) INFO (20) ISLAM (1) ISLAMIC (16) JEANS (1) JENAYAH (1) JIWA (4) JODOH (1) JOKE (2) JUDGEMENT (2) JUNIOR (1) KAHWIN (1) KAMBING (1) KARMA (1) KEK (1) KENANGAN (2) KIDS (1) KL (1) KUIH (1) KUPON (1) LAPAR (1) LAPPY (1) LAUGH (3) LELAKI (1) LIE (2) LIFE (20) LIVERPOOL (1) LOVE (31) LUCK. RINDU (2) LUNCH (2) MAAL HIJRAH (1) MAD (2) MALAYSIA (2) MCD (1) MELAKA (6) MENANGIS (1) MENU (1) MERCY (1) MERLIN (1) MISTAKE (1) MITC (1) MOONSON (1) MOTHER (2) MOVIE (1) MUFFIN (1) MUSIC VIDEO (12) MUSLIMAH (1) MYSELF (4) NASI (1) NASI CAMPUR (1) NASIHAT (1) NETWORK (1) NEW (2) NEW YEAR (1) NIGHT (1) NIKAH (1) ONE (1) OPEN HOUSE (1) OTHER (1) OVERDOSE (1) OWL (1) PAIN (2) PARIS (1) PAST (1) PC FAIR (1) PEDAS (1) PENGANTIN (1) PEOPLE (2) PERANTAU (1) PEREMPUAN (1) PESANAN (2) PHONE (2) POEM (2) PRAYER (2) PRECIOUS (1) PRESSURE (2) PRICE (1) PUASA (4) QUESTION (1) QUOTES (1) RAIN (2) RAPE (1) RASULULLAH (1) REASON (1) REGRET (1) RELATIONSHIP (2) REVENGE (1) REVISE (1) REZEKI (3) RINDU (1) ROGOL (1) ROKOK (1) ROMANCE (1) RUN (1) SABAR (2) SACRIFICE (3) SAD (5) SCREENING (1) SECURITY (1) SEDIH (2) SEGMENT (3) SELFISH (1) SEMESTER (3) SENSE (1) SENSITIVE (1) SHARE (2) SHOWROOM (2) SIGNTECH (1) SINETRON (1) SISTER (1) SLEEP (2) SMILE (5) SNAPSHOT (1) SOGO (1) SONG (1) SPANISH (1) SPECIAL (1) SPORT (5) STORM (1) STRENGTH (7) STRESS (1) STUDY (6) SUNNAH (1) SUNSHINE (1) SUPER (1) SUPPORTIVE (1) SURAH (1) SWEET (2) SYARIAT (1) SYUKUR (2) TENSION (1) TERENGGANU (4) TIDUR (1) TIKCKET (1) TIRED (1) TORN (1) TRAVEL (3) TRIP (1) TV (2) UMUR (1) UNDEFINED (1) UNDERSTANDING (1) UNHAPPY (1) UTEM (6) VAMPIRE DIARIES (1) VD (1) WANITA (4) WASTED (1) WEDDING (7) WOMEN (2)